{month}
{day}

Kispályás Labdarúgó Országos Diákolimpia Döntő

Napsütés, gyönyörűen előkészített pályák, magas színvonalú infrastruktúra várta a labdarúgó csapatokat Makón, az Erdei Ferenc Téri Sporttelepen az Országos Diákolimpia Döntőn. 

A tanulásban akadályozott gyerekek részére, május 4-5-re, meghirdetett Kispályás Labdarúgó Országos Diákolimpia Döntőt egy őszi és egy tavaszi forduló előzi meg, mely sporteseményeket a fogyatékosok sportja területén, megyei szinten működő sportszövetség, sportszervezet rendezte meg. 

A megyei/fővárosi fordulók első helyezettei kerültek az országos döntőkbe. A kétnapos esemény első napján a csapatok háromszor ötös csoportokban, körmérkőzés formában döntötték el a csoporthelyezéseket. A második napon a csoportokban elért helyezés alapján folytatták a mérkőzéseket. 


A Megnyitó ünnepségen jelen volt Czirbus Gábor, Makó város alpolgármestere, Megyesi Istvánné a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény vezetője, Vargáné Szalados Klára a Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola és Szakiskola tagintézmény-vezetője, valamint Toponári Gábor, a FODISZ ügyvezető elnöke. 

A köszöntőbeszédek után a vendégek és a fiú labdarúgó játékosok nagy örömére a Makói Mazsorett Torna Sport Egyesület lánysportolói kápráztattak el mindenkit bemutatójukkal, Baloghné Vass Katalin, vezető instruálása mellett.


A Diákolimpia Döntő szimbolikusan Czirbus Gábor alpolgármester úr és Toponári Gábor, a FODISZ ügyvezető elnöke kezdőrúgásával vette kezdetét. 


A rendezvény fővédnökei: Farkas Éva Erzsébet, Makó város polgármestere és Balázs József, tankerületi igazgató voltak. A rendezvény védnöke: Nógrádi Tibor, MLSZ Csongrád megyei igazgatóság, igazgatója. A Diákolimpia Döntő rendezője a Fogyatékosok Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ), szervezőpartner a Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola és Szakiskola volt.

A Szervezőbizottság elnöke: Toponári Gábor, a FODISZ ügyvezető elnöke volt, versenyigazgatók: Kapás Róbert, a FODISZ országos versenyigazgatója és Patkós Győző, a Pápay Endre Általános Iskola testnevelő tanára voltak. 

A Labdarúgás versenybizottsága elnöke Patkós Győző, elnökhelyettes: Szabó Attila, titkára: Bozsogi Zoltán volt. 


Mindenki nagy örömére a Diákolimpia Döntő résztvevői a nemrégiben felújított, kollégiumi szálláshely közelében zajló Makói Városi Nap eseményeibe, kulturális programjaiban is bekapcsolódhattak. 


EREDMÉNYEK 

1. helyezett - Somogyvár

Somogy Megyei Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 


2. helyezett - Kiskunmajsa

Kiskunmajsai Móra Ferenc EGYMI 


3. helyezett - Alsózsolca 

Alsózsolcai Herman Ottó Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Benedek Elek Tagiskolája 


4. helyezett - Tatabánya

Tatabányai Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola és Speciális Szakiskola


5. helyezett - Székesfehérvár

Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 6. helyezett - Budapest Budapest X. Kerületi Éltes Mátyás Általános Iskola és Kollégium 


6. helyezett - Budapest

Budapest X. Kerületi Éltes Mátyás Általános Iskola és Kollégium


7. helyezett - Makó

Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 


8. helyezett - Szentlőrinc

Szentlőrinci Egységes Gyógypedagógiai Intézmény, Általános Iskola és Kollégium 


9. helyezett - Várpalota

Várpalota - Bartos Sándor Óvoda, Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény


10. helyezett - Salgótarján

Illyés Gyuláné Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola 


11. helyezett - Keszthely

Zöldmező Utcai Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 


KÜLÖNDÍJAK: 

A „Legjobb kapus”: Rostás Zsolt (Makó) 

A díj felajánlója: ALLIUM APARTMAN 


A „Legjobb játékos”: Szőlősi Sándor (Alsózsolca) 

A díj felajánlója: ZÖLDSÉG ÉS DÉLIGYÜMÖLCS KACSNER NAGYKERESKEDÉS 


A „Gólkirály”: Lakatos Lajos, 14 rúgott góllal (Székesfehérvár) 

A díj felajánlója: GYÖMBÉR FITT SPORT KFT. 


Fair play díjat kapott: Szentlőrinc, Székesfehérvár és Budapest csapata.


A Fair play díjak:

- 1 db Újpest mez, a játékosok aláírásával 

- 1 db Puskás Akadémia mez, a játékosok aláírásával 

- 3 db Puskás Akadémia-körút voucher (családi) 

valamint FODISZ labdák 


A díjakat, érmeket Czirbus Gábor, Makó város alpolgármestere, Vargáné Szalados Klára, a Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola és Szakiskola tagintézmény-vezetője, Toponári Gábor, a FODISZ ügyvezető elnöke, Gyene Piroska az ÉFOÉSZ elnöke, Pápay József, a Pápay Endre Általános iskola névadójának rokona, Vetró Tamás, az Allium Apartman vezetője, Gyömbér Péter, a Gyömbér Fitt Sport Kft. igazgatója és Patkós Győző, a Labdarúgás Szervezőbizottság elnöke adta át. 


Gratulálunk minden résztvevő játékosnak, csapatnak a kiváló teljesítményekért, helytállásért, sportszerű küzdelmekért, köszönjük a kísérő, felkészítő pedagógusok munkáját! 

Köszönjük a támogatóknak, díjfelajánlóknak a támogatást!

Külön köszönet illeti Makó városát a vendégszeretetéért, a példaértékű segítőkész együttműködésért, valamint a gördülékeny, professzionális versenyelőkészítésért és lebonyolításért Patkós Győzőnek és szervezőcsapatának! 

Makóra biztosan visszatérünk! 

Galéria