{month}
{day}

Magyar Parasport Napja - Lélekmozgató program 2022FELHÍVÁS OKTATÁSI INTÉZMÉNYEKNEK, ÖNKORMÁNYZATOKNAK


A Magyar Országgyűlés döntése alapján 2018 óta, idén ötödik alkalommal ünnepelhetjük meg a Magyar Parasport Napját február 22-én.


A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) a magyar parasportok és kiváló parasportolóink megünneplésére készülve ismét együttműködésre, megemlékezésre hívja az ország összes óvodáját, iskoláját és önkormányzatát LÉLEKMOZGATÓ programjával. Újdonságként idén a felsőoktatási intézményeket is megszólítjuk és aktivásra biztatjuk.

A pandémia, a járványügyi intézkedések már a tavalyi évben is változtatásra, rugalmasságra késztettek minket, de bízunk benne, hogy a nehezített körülmények ellenére, idén is több száz intézmény és település csatlakozik felhívásunkhoz és 2022. február 22-én (kedden), együtt foglalkozunk a parasportok, a parasportolók, a fogyatékossággal élők témájával szemléletformáló, Lélekmozgató elméleti, illetve – ahol csak lehetséges – gyakorlati sportfoglalkozások keretében.


Idén is sok segédlettel, videóval készülünk, hogy még inkább támogassuk a színvonalas megemlékezést akár a személyes részvételű eseményeknél, akár a digitális, online platformokon történő aktivitásoknál. (A segédletek, filmek, ötletjavaslatok az oldal alján feltüntetett linken érhetők el.)


Úgy gondoljuk, a Magyar Paralimpiai Bizottság mottója: „Fogyatékosnak lenni nem jelenti azt, vesztesnek lenni!” – most is ugyanúgy aktuális, sőt ebben a mindenki számára kihívásokkal teli helyzetben még jobban az együttérzésre, szolidaritásra, elfogadásra ösztönöz minket. A parasportolók kitartása, helytállása pedig még inkább követendő példát jelenthet a fiatalság számára, akiknek élete, a FODISZ szlogenjét idézve, valóban: „Több, mint sport!”


Idén is együttműködésre biztatjuk az oktatási, nevelési intézmények és az önkormányzatok vezetőit, ahol csak lehetséges, dolgozzanak össze és valósítsanak meg közösen Lélekmozgató programokat (természetesen betartva a járványügyi előírásokat).


2022-ben is többféle pályázattal készülünk a regisztrált intézmények számára, díjazzuk majd a megvalósított legkiválóbb programokat, valamint rajz- és videópályázatot is meghirdetünk.  Természetesen a pályázati felhívásokat szervezeteink honlapján és a Lélekmozgató facebook oldalon is hamarosan publikáljuk és közvetlenül is kiküldjük az óvodák, iskolák számára.


A programban résztvevő oktatási intézmények, önkormányzatok számára a REGISZTRÁCIÓS lehetőség a FODISZ honlapján, az alábbi linken keresztül már elindult.


Az elmúlt években sokat dolgoztunk a fogyatékkal élő emberek hazai társadalmi elfogadásának erősítéséért. Az eddigi közös programjaink, a parasportolók sikereinek bemutatása is segítették az integrációt, de van még mit tennünk!

Bízunk benne, hogy Önök is partnereink lesznek ebben a nemes feladatban! 


Sok szeretettel ajánljuk figyelmükbe a Lélekmozgató program facebook oldalát, mely felületen folyamatosan közzétesszük a legaktuálisabb híreket a Magyar Parasport Nappal kapcsolatosan: https://www.facebook.com/lelekmozgato

(Kérjük, lehetőség szerint lájkolják, kövessék oldalunkat!)


Az alábbi linkeken keresztül tudnak csatlakozni a Lélekmozgató programunkhoz, illetve a megadott linkre kattintva érhetik el különböző segédanyagokat, filmeket, meséket, ötletjavaslatokat is.REGISZTRÁCIÓS FELÜLETEK


REGISZTRÁCIÓ OKTATÁSI INTÉZMÉNYEKNEK 


REGISZTRÁCIÓ ÖNKORMÁNYZATOKNAK 


------------------------------------------------------------------


SEGÉDLETEK, ÖTLETJAVASLATOK LÉLEKMOZGATÓ PROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ


------------------------------------------------------------------


MPN2022 LÉLEKMOZGATÓ PÁLYÁZATOK NEVELÉSI, OKTATÁSI INTÉZMÉNYEKNEK