{month}
{day}

Zsinórlabda Országos Diákolimpia Döntő Kecskeméten



Hét iskola diákjai mérték össze erejüket 2020. február 26-án, a Zsinórlabda Országos Diákolimpia Döntőn Kecskeméten. A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége által szervezett eseménynek a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola adott otthont. Kiskőrösi, komlói, nyírbátori, kömlődi, pécsi, gyulai és budapesti értelmileg akadályozott diákok versengtek egymással zsinórlabda sportágban.


A megnyitón részt vett Lévai Jánosné tanácsnok és Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója. Sok sikert kívántak a versenyzőknek, illetve örömüket fejezték ki, hogy városukban tartják a Zsinórlabda Országos Diákolimpia Döntőjét. 


Toponári Gábor, a FODISZ ügyvezető elnöke elmondta, a szövetség célja, hogy a köznevelési és szakképző intézményekben tanuló, fogyatékkal élő diákok számára széleskörű lehetőséget biztosítsanak a tanórán kívüli sportolásra. A ma megrendezett versenyen az aranyérmet Kömlőd szerezte meg, az ezüstöt Nyírbátor, a bronzérmet pedig Pécs csapata nyerte el.


A díjakat Engert Jakabné, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere adta át a délutáni eredményhirdetésen.



A sportverseny EREDMÉNYE ide kattintva érhető el.


Kép, szövegforrás: Hírös.hu


Az eseményről a helyi média is beszámolt, illetve a döntőn az M1 - Esély Magazin stábja is forgatott.

Az alábbi linken a Kecskeméti TV összefoglalóját lehet megtekinteni.