{month}
{day}

Para Boccia Országos Bajnokság Pécsen



PARA BOCCIA ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

Pécs, 2019. november 9-10.


A para boccia küldetése, célja

A fogyatékos emberek a sport segítségével bebizonyíthatják, hogy ugyanolyan csúcsteljesítményekre képesek, mint ép embertársaik, ugyanolyan jól esik este leugrani nekik is kosarazni, bocciázni, asztaliteniszezni, röpizni stb., mint ép társaiknak. Sikereikkel, sport tevékenységükkel nem csak reális célokat tűzhetnek ki maguk és a többi fogyatékos társaik elé, hanem pozitív üzenettel is szolgálhatnak a társadalom felé. Számukra a sport az a terület, amelyben minden résztvevő azonos módon juthat egyenlő mértékű önmegvalósı́táshoz és ezen keresztül válhat társadalmi értékek létrehozójává. Kinyílik számukra a siker és a nyilvánosság kapuja.

A boccia egy olyan tevékenység, amelyhez a súlyosan mozgáskorlátozott emberek által is elsajátítható magas szintű képességekre van szükség. A boccia a tudás, a képesség és a stratégia játéka. Paralimpiai sportág. Évről-évre a versenyeink állandó résztvevői olyan hazai és nemzetközi kategóriás versenyzők, akik kitűnő eredményeket mutatnak fel saját és sportáguk előrejutása érdekében.


A rendezvény célja, hogy sportágunk kiválóságai sportoljanak, találkozzanak, szórakozzanak, és így olyan sport-és társadalmi kapcsolatra tegyenek szert, amelyre egyébként nem lenne alkalmuk. A Magyar Para Boccia Szövetség szakmai céljainak megvalósításához, a nemzetközi versenyképesség megtartásához, az utánpótlás bázis kiszélesítéséhez óriási szükség van a hazai versenyekre, melyeken sokkal több magyar sportoló jut bizonyítási lehetőséghez, mint egy-egy külföldi viadalon.


Külön értéket képvisel a pécsi para boccia verseny, amely Országos Bajnokságként 13 éve biztos pont a hazai versenynaptárban és a sportág kiemelkedő hazai sporteseménye.


Para Boccia Országos Bajnokság időpontja: 2019. november 9-10.


Para Boccia Országos Bajnokság programja:


NOVEMBER 9. (szombat)

9.15 – Megnyitó

10.00 – 19.00: Egyéni versenyek négy nemzetközi és két hazai kategóriában


NOVEMBER 10. (vasárnap)

9.00 – 15.30: Egyéni versenyek négy nemzetközi és két hazai kategóriában


Para Boccia Országos Bajnokság helyszíne:

Gandhi Közalapítványi Gimnázium és Kollégium Tornacsarnoka


Boccia Országos Bajnokság házigazdája: Szappanos Zoltán


További információ kérhető: 

Szappanos Zoltán

e-mail: szappizoli@gmail.com

mobil: +36 30 576 3628


A versenyhez kapcsolódó letölthető dokumentumok, tájékoztatók: 


Meghívó


Tájékoztató


Történet