{month}
{day}

Labdarúgás Országos Diákolimpia Döntő hallássérült diákoknak



BESZÁMOLÓ


2019. 11. 07., Budapest, Soroksári Sportcsarnok


A 2019/2020-as tanév első diákolimpiai döntőjét, labdarúgás sportágban 2019. november 7-én tartottuk Budapesten a Soroksári Sportcsarnokban hallássérült diákok részére.


Az eseményre 6 integráltan tanító intézmény érkezett, úgy mint a Hallássérültek Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája, EGYMI-je, a Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, EGYMI-je, a Debrecen - Hallássérültek EGYMI, Óvoda, Általános Iskola és Kollégiuma, az Egri Mlinkó István EGYMI-je, a Váci - Cházár András Óvoda, Általános Iskola, Fejlesztő Iskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Diákotthon, Gyermekotthon és Pedagógiai Szakszolgálata, a Szeged - Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium és EGYMI-je.

Az intézményekből összesen 72 gyermek vett részt a diákolimpiai döntőn, ezzel megdöntve a 2016-óta tartó 3 éves részvételi számokat.

A torna első helyezettje Budapest, Török Béla EGYMI lett, második az Eger Mlinkó EGYMI,harmadik helyen a Szeged - Klúg Péter EGYMI állt, negyedik lett a Váci Cházár András Óvoda, Általános Iskola, Fejlesztő Iskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Diákotthon, Gyermekotthon és Pedagógiai Szakszolgálata, ötödik Debrecen- Hallássérültek EGYMI-je, hatodikként pedig a tavalyi év első helyezettje, a Hallássérültek Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája, EGYMI-je lett.


A torna gólkirálya Balogh Ádám lett, ezzel megszerezve a dicsőséget a Debreceni - Hallássérültek EGYMI, Óvoda, Általános Iskola és Kollégiumának. Az esemény legjobb kapusa díjat Baranyi Géza vehette át a Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, EGYMI-jéből.


A torna végeztével a diákok és kísérőik a finom pizzákat kaptak, aminek elfogyasztása után jóllakottan indulhattak haza.

Vajtó Richárd

Galéria