{month}
{day}

FODISZ díjak, elismerések a fogyatékosok sportvilágában

 



A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) minden év szeptember második felében szokta megrendezni díjátadóval egybekötött, központi Tanévnyitó ünnepségét Budapesten, a Magyar Sport Házában. A FODISZ vezetősége úgy döntött, hogy járványügyi, egészségvédelmi okokból a több száz fős eseményt idén nem rendezi meg, azonban az elmúlt tanév legkiválóbb, legjobb sportteljesítményt nyújtó fogyatékos diákjait és felkészítő tanáraikat, valamint Fogyatékosok Diáksportjáért Díj formájában a sajátos nevelésű diákok sportoltatásáért oly sokat tevő kiváló szakembereket mindenképpen szeretné elismerni.

 

A FODISZ megyei tagszervezetei és partnerszervezetek által megtett javaslatok alapján, így a szövetség 30 diákot és 26 felkészítő tanárt díjazott digitális oklevéllel és - a DECATHLON Magyarország támogatásának köszönhetően - sporteszköz-utalvánnyal, elismerve az elmúlt tanévben nyújtott kiváló sportteljesítményeiket. A díjazott diákok között tanulásban, értelmükben akadályozott tanulók, valamint hallás-, látás-, mozgássérült, illetve szervátültetett gyermekek egyaránt voltak. A FODISZ köszönetét fejezte ki a diákok felkészítő tanárainak, nevelőinek is, hogy - ebben a mindenki számára még inkább kihívásokat jelentő időszakban is - lelkiismeretesen és sikeresen segítették diákjaikat a legjobb sporteredmények elérésében a 2019/2020-as tanévben.

 

A díjazott diákok és felkészítő tanáraik névsora itt érhető el.

 

A FODISZ elnöksége 2014 óta adja át minden évben a Fogyatékosok Diáksportjáért Díjakat - arany, ezüst és bronz kategóriában - azoknak a kiemelkedő sportszakembereknek, pedagógusoknak, akik igazán sokat tettek a fogyatékossággal élő gyermekek sportolásért.

A kategóriánként két-két díjazottról idén is döntött elnökségi ülésén a szervezet vezetősége, így 2020-ban is hat kiváló sportszakember kaphatja meg a kitüntetést, áldozatos, a fogyatékosok diáksportjáért tett kiemelkedő, példaértékű munkájuk elismeréseként.

 

A FODISZ Fogyatékosok Diáksportjáért Díj 2020 díjazottjai

 

ARANY kategória díjazottjai:


 

Dechertné Bartos Adél, szomatopedagógus – Mozgásjavító EGYMI, Mozgásjavító DSE


Dechertné Bartos Adél bemutatása



 

Iski Zsolt, testnevelő tanár – Gödöllői Montágh Imre Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola

Iski Zsolt bemutatása

 


EZÜST kategória díjazottjai:


 

Nikov Fórián Erika, pedagógus - Szentesi Rigó Alajos Általános Iskola

Nikov Fórián Erika bemutatása



 

Ruskó Sándor, gyógypedagógus - Kinkunmajsai Móra Ferenc EGYMI

Ruskó Sándor bemutatása

 


BRONZ kategória díjazottjai:


 

Balogh Viktória, testnevelő tanár - Nyírbátori Éltes Mátyás Általános Iskola EGYMI

Balogh Viktória bemutatása



 

Borbás László, gyógypedagógus, tanító, óvodapedagógus – Tolna Megyei EGYMI, Óvoda és Általános Iskola

 Borbás László bemutatása

 

A FODISZ a díjazottak részére az elnöki gratuláló levél mellett eljuttatta az elismerő díszokleveleket, a kitüntetéssel járó emlékplakettek személyes átadására pedig – amint a járványügyi helyzet ezt megengedi – egy későbbi, ünnepélyes formában kerül sor.

 

Szívből gratulálunk a díjazottaknak az elismerésekért, a továbbiakban is sikerekben és eredményekben gazdag sportolást, munkát kívánva!

 

Köszönjük a DECATHLON Magyarországnak a díjazáshoz nyújtott támogatást!



 


A FODISZ díjazásokkal kapcsolatos hivatalos sajtóközlemény itt érhető el:


SAJTÓKÖZLEMÉNY - FODISZ DÍJAK (PDF formátumban)

SAJTÓKÖZLEMÉNY - FODISZ DÍJAK (Word formátumban)



Sajtókapcsolat:

Koós-Lukács Tímea, FODISZ kommunikációs igazgató

Tel.: 06-30/2211-612 · E-mail: kommunikacio@fodisz.hu

Galéria