{month}
{day}

5Próbából Jeles! - Győrből Tokyoba - 1 próba

Az atlétika versenyt követően a városi könyvtár felé vettük az irányt. Itt került megrendezésre soron következő szabadidősport eseményünk az 5Próbából Jeles rendezvénysorozat első állomása. Az első próbánk a szellemi vetélkedő volt. 


Mielőtt azonban, megkezdtük a kihívás teljesítését, pótoltuk az atlétika versenyeken elégetett kalóriákat egy ebéd keretében, ahol pizza volt a gyermekek legnagyobb örömére a menü. Természetesen a hidratációról sem felejtkeztünk meg. Az ebédet követően meghallgathattuk Vereczkei Zsolt paralimpikon élménybeszámolóját és tanácsait, amelyek azt hiszem minden jelenlévőt építettek életminőségétől függetlenül. A gyermekeink izgalommal forgatták és nézegették az olimpiai medálokat, melyeket Zsolt hozott Bajáról magával.


Az élménybeszámolót követően elindult a játék, ahol a gyerekeknek egy tesztlapot kellet kitölteniük, mely szorosan kötődött az olimpiák történetéhez. Volt itt minden, labirintus, kabala figurák évszámok,nevek... A felkészítők segíthettek és támpontot adtak a Dr. Kovács Pál Könyvtár Olimpia történeti kiállításának relikviái is. Az első próbát sikeresen teljesítette mindenki, így felragasztottuk a névre szóló rajtszámokra az első matricáinkat, folytatás november 23-án a második próbával a Püspök erdei túrával. Lehet még csatlakozni! :) Részletek: www.5porobaoljeles.hu honlapon  

Galéria