{month}
{day}

Magyar Parasport Nap a Kiskőrösi EGYMI-ben

Magyar Parasport Nap a Kiskőrösi EGYMI-ben

A Kiskőrösi EGYMI idén hetedik alkalommal csatlakozott az országos „Magyar Parasport Napja” Lélekmozgató címet viselő felhívásához, 2024.02.22.-én.

A program célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek parasportágakkal, parasportolókkal, és kipróbálhassanak néhány parasportot érzékenyítési célzattal.  

Meghívott vendégünk Csoma Zsolt paraúszó volt, aki életútjának bemutatásával, és a sportolás jelentőségével ismertette meg a jelenlevőket. Ezután kerekesszékes akadálypályán mentek végig a diákok, és ülőröplabdában mutathatták meg ügyességüket. A programon az óvodától a készségfejlesztő iskoláig minden diák és pedagógus részt vett. Az osztályokban rendhagyó osztályfőnöki órák keretében tevékenykedtek a tanulók. A Parasport Nap tanár-diák ülőröplabda bajnoksággal zárult.

Az ezen a napon átélt élményekre rajzpályázat épül, amely a „Lélekfuvallat” címet viseli. A kiírásra beérkezett alkotások négy kategóriában kerülnek értékelésre, építve a diákok és pedagógusok véleményére, melyet szavazatok formájában tehetnek meg.

 

Galéria