{month}
{day}

VMDSE Tehetséggondozó programja Lakiteleken

Velünk mozdulj Diáksport Egyesület tehetséggondozó programja Lakiteleken

A Nemzeti Tehetségprogram keretében 10 napos testi-kinesztetikus területen tehetséges diákok részére programsorozat valósult meg Lakiteleken, 2022. június 16-2022. június 26 között, a Velünk mozdulj Diáksport Egyesület, NTP-SPEC-21-0098-as kódszámú nyertes pályázatának köszönhetően. 20 sportoló diák, és 6 felnőtt vett részt a testi-kinesztetikus területre fókuszáló programokban. Szikrázó napsütésben tevékenykedhettek a sportolók. Minden nap edzések, és mozgásprogramok segítették a táborlakók ügyességének, sportági tudásának, és erőnlétének fejlődését. Napi programként szerepeltek ökölvívó-,thai-boksz, valamint  futballedzések, és a TISZAGYM Sportközpontban végzett erősítések. Ezeken kívül, kenutúra Tiszaugon, úszás a Tősfürdő úszómedencéjében, erdei túrák, military edzés, sor-és váltóverseny szerepelt (csak a legfontosabbakat kiemelve) a tevékenységek palettáján. Fitness boksz edzés színesítette a programot, Lazarov Katalin és Lazarov Viktor fitness edzők irányításával. A fitness boksz edzést nyitottá tettük minden érdeklődő számára, ingyenes részvétellel. 2022. 06. 18-án, közös edzés valósult meg Hideg László, a Hideg László Ökölvívó Egyesület elnökének, és Tisza Zoltán ökölvívó edzőnek a közreműködésével. Hideg László motivációs jelleggel, példaképként is állt a sportolók előtt. Minden este szakmai megbeszélés zajlott a sportban tehetséges diákok felkészítésének aktuális kérdéseiről.

A napközben elvesztett kalóriák utánpótlására a vacsorán kívül, fánk-, és palacsinta party, valamint pizza evés szolgált. 2022. június 26-án, fáradtan, de sok felejthetetlen élménnyel gazdagabban hagyták el Lakiteleket a résztvevők.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani Tiszaug polgármesterének Káré Gábornak, a Tőserdei Kultúrközpont vezetőjének Honti Attilának, Tisza Dánielnek, a TISZAGYM Sportközpont tulajdonosának, Bussay Péter lakiteleki vállalkozónak, valamint minden kisérő pedagógusnak, és egyéb segítőnek önzetlen támogatásáért!

Az integrált keretek között zajló programsorozat, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, és a Nemzeti Tehetségprogram támogatásának köszönhetően valósult meg.

Lakitelek, 2022. június 26.

Bányásziné Lukács Margit, a Velünk mozdulj Diáksport Egyesület elnöke, a tábor szakmai vezetője