{month}
{day}

Adventi sportnap-Cegléd, 2019.12.13.

Adventi Sportnap-Cegléd, 2019.12.13.


Intézményünkben hagyománynak számít, hogy minden év decemberében megrendezésre kerül az Adventi sportnap, amelyre szeretettel hívtuk és vártuk a hozzánk hasonló profilú intézmények értelmileg akadályozott gyermekeit. Ezen jubiláris alkalommal a vendégfogadó ceglédi csapat mellé, 4 helyről érkeztek csapatok: Szolnokról, Gödöllőről, Szentmártonkátáról, és Nagykőrösről.

 

A 15. alkalommal megszervezett Adventi Sportnap témája a Hagyományos Karácsonyi ételek címet kapta.

 

A gyerekek halászlevet készítettek, ehhez a terem közepén elhelyezett halas tóból kihalászták a halakat, majd egy bográcsba kellett beletenniük. Második fogásnak töltött káposztát készítettek, ehhez az előre megtöltött káposztákat tálcán vitték, és helyezték bele egy fazékba. Édesség gyanánt mézeskalácsot sütöttek, mely során só-liszt gyurmából kiszúrták a formákat, megszórták porcukorral és tepsire rakták. Negyedik feladatként ezen mézeskalácsokkal kedvükre díszíthették fel a feladatban megjelölt karácsonyfát. Azonban, a téli hideg napokon az állatokra is gondoltunk, így a gyerekek a kis erdei mókusokat is megetették bőséges élelemmel.

 

A tízórai utáni körfeladatokban, három helyszínen is fáradhatatlanul és felszabadultan folytatódott a délelőtti mozgásos program.



Galéria