{month}
{day}

Sporttal nyitottuk meg a 2019/2020 tanévet!

Sporttal nyitottuk meg a 2019/2020 sportévadot Zalaegerszegen!

Sportoltunk a tanévnyitón

 A Fogyatékosok Országos Diák és Szabadidősport Szövetsége, a FODISZ megyei tagszervezete, a Zala Megyei Speciális Sportszövetség 2019. szeptember 11. én Zalaegerszegen rendezte meg Liget kupa néven a Nyárbúcsúztató- tanévnyitó rendezvényét.

A résztvevőket Sziver Krisztina a Fodisz megyei koordinátora köszöntötte, és örömmel jelentette be, hogy újabb sportág kerülnek bevezetésre a diákolimpiai versenyrendszerbe, majd, Herold József, a Béke Ligeti Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Szakiskola és EGYMI intézményvezetője nyitotta meg a rendezvényt. Hangsúlyozta: a sport lényege leginkább abban rejlik, hogy saját határainkat feszegetve örömünket leljük a mozgásban.

Ezután a mozgásé, sporté volt a főszerep, melyen visszaidéztük a nyáron megrendezett vívó- és kerekesszékes vívó világbajnokságot. A megyéből érkező közel 50 sportoló és felkészítőik, csapat és közösségépítő élményállomásokon mérték össze tudásukat, majd a Kerekesszékes vívás sportággal ismerkedtek meg a zalaegerszegi Vívó Egylet jóvoltából.. Miszori Béla, és Dr Matyovszky Balázs vivő edzők és tanítványai látványos elméleti, és gyakorlati bemutatói után ki is próbálhatták ezt a sportot k a különböző sérülésspecifikummal élő diákok.

A főszervező, Czigány Judit testnevelő a rendezvény végén minden sportolónak sikeres 2019/2020-as speciális sportévadot kívánt!

Galéria