{month}
{day}

Országos elismerések a Zala Megyei Speciális Sportszövetség sportolóinak, és szakembereinek!

FODISZ Tanévnyitó Ünnepély

Budapesten, 2017. 09. 15-én, pénteken tartotta a FODISZ a 2017/2018 tanév sportévnyitó rendezvényét.

A Sportok Házában tartott rendezvényen Sárfalvi Péter sportért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy a sport sokat segít a fogyatékkal élők társadalmi integrációjában, s egyúttal kitörési lehetőséget is biztosít nekik.

Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke hangsúlyozta, hogy a FODISZ-szal kötött megállapodásuknak köszönhetően egyre több fogyatékkal élő diák élheti át a sportolás örömét. 

Szekeres Pál, a fogyatékos emberek társadalmi integrációjával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos szerint a FODISZ legnagyobb értéke a pedagógus- és diákháttér.
Szabó László, a FODISZ elnöke értékelte a 2016/2017 tanévet, ás díjazta a kimagasló teljesítményeket.


A Fogyatékosok Diáksportjáért Díj Ezüst fokozatú elismerésben részesült Poller Györgyi. A zalaegerszegi Béke Ligeti Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Szakiskola és EGYMI testnevelője, több évtizedes áldozatos munkájáért vehette át az emlékplakettet a Fodisz elnökétől.

Ugyancsak elismerésben és jutalomban részesítették a 2016/17-es tanévben legeredményesebben szerepelt diákokat és felkészítő tanáraikat. 

Zala Megyéből Huszti Alexandra keszthelyi – felkészítő: Csitári Ibolya Zöldmező EGYMI -, és Erdélyi Szimonetta zalaegerszegi – felkészítő Sziver Krisztina Béke Ligeti EGYMI- atléták vehették át az elismerő oklevelet, és a Decathlon vásárlási utalványt kimagasló sporteredményeikért.