{month}
{day}

Kőrös-Kupa Nemzetközi Labdarúgó Bajnokság

2018. március 23-24-én került megrendezésre a Velünk mozdulj Diáksport Egyesület NEA-MA-17-SZ nyertes pályázatából a Kőrös-Kupa Nemzetközi Labdarúgó Bajnokság. A két napos verseny első estéjén szakmai műhelymunka keretében a résztvevő csapatok bemutatkozását követően, a sportolók felkészítésének tapasztalatait osztották meg egymással a résztvevők. A klasszikus tehetség modellek meghatározásaival kapcsolatos érvek-és ellenérvek is megvitatásra kerültek. A verseny 2. napján zajlottak a mérkőzések. 5 csapat érkezett, hogy labdarúgás sportágban szerzett tudását bemutassa. Magyar csapatok közül, Baja, Dunavecse és Kiskőrös volt jelen.  Magyarország határán túli vendégeink, Oklánd, és Tornalja csapata volt.

Sportszerű, balesetmentes játékot követően a dobogó legmagasabb fokára Kiskőrös csapata állhatott. Második helyezést Baja szerezte. Bronzérmet kapott a tornaljai csapat. Negyedik Okland, míg az ötödik Dunavecse csapata lett. Az edzők, és a játékvezető egybehangzó véleménye alapján a legjobb mezőnyjátékos címet, Bizsi Mária, az oklándi csapat tagjaként játszó egyetlen leány érdemelte ki zseniális játékával.  Gólkirály Kővári Dávid lett, míg a legjobb kapus díját Kolompár Zoltán, kiskőrösi sportoló vihette haza.

Gratulálunk a sportolóknak, és felkészítőiknek!

Végül, de nem utolsó sorban köszönetemet szeretném kifejezni kollégáimnak, akik segítették e bajnokság lebonyolítását!

A Nemzeti Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Együttműködési Alap és az EMET támogatásának köszönhetően valósult meg e sikeres program. 

 


Galéria