{month}
{day}

Dűlőre futunk

Társadalmi felelősségvállalásból jeles!

2017. augusztus 26.-án Badacsonytomajon, a Dűlőre futunk elnevezésű jótékonysági futóversenyen járt egy, a hátrányos helyzetűeket támogatni kívánó kiskőrösi csapat.  A kiskőrösiekhez csatlakozott Kalocsáról Práger László és családja is. Ennek a programnak a futótávok teljesítésén túl, lényeges eleme volt, hogy sportruházatot és sportszereket is gyűjtöttek a szervezők, amit majd a rászoruló gyermekeknek kiosztanak.  A kalocsai család ifjabb tagjai sportcipőket hoztak a kevésbé kedvező anyagi háttérrel rendelkező gyermek társaiknak. A Velünk mozdulj DSE labdákkal járult hozzá az adománygyűjtéshez.   A befolyt nevezési díjakból 3 szervezetet támogatnak a szervezők. Ezek között szerepel a FODISZ, mint a fogyatékos ügyet átfogóan képviselő országos szervezet.

Bács-Kiskun megye csapata 12 km-es váltóban, és egyéni versenyszámban egyaránt képviseltette magát. Váltófutásban indult: Stenczelné Bencsik Amália (3 km), Piatkó Péter (4 km), és Páál Gábor (5 km). 12 km-es egyéni versenyszámban Kiskőrösről Kovács Zoltán, valamint a Kalocsáról Práger László teljesítette a 12 km-es távot, amit néhol hegyre felfelé futást tarkított.

A kiskőrösi futókkal való közös program, egy hosszú távú gyümölcsöző kapcsolat első állomása volt a badacsonyi futás. Folytatásként a Velünk mozdulj DSE, NTP-KTK-17-B-0004, és a NTP-KTK-17-A-0003 pályázati program megvalósításában való együttműködés lesz.

 

Gratulálunk a csapatnak, az egyéni versenyzőknek, mert a futótáv teljesítésén túl emberségből is jelesre vizsgáztak!