{month}
{day}

Tavaszi Zsongás

Tanulóink nagy örömére a gyermeknapot a természetben tölthettük túrával, közös játékkal, szabadtéri programokkal. A rendezvényen 110 fő tanulásban és értelmében akadályozott, valamint autista gyermek vett részt, 20 fő pedagógus és gyógypedagógiai asszisztens kíséretében. A reggelit követően különjárat autóbusszal indultunk Eresztvénybe, ahol birtokba vettük a játszóteret.


Innen aztán több részre vált a társaság, hiszen különböző alternatívák kínálkoztak a gyermekek állóképességének és sérülés-specifikumának mértékében a túrák hosszát illetően. Az autista iskolások a Kotyasz pusztán lévő tanyánkat vették célba, a felsőbb évfolyamosak a Petőfi sétányon keresztül a bányató irányába indultak. Voltak, akik a Petőfi forrásig sétáltak, míg mások az erdei akadálypálya útvonalán próbálták ki magukat.


A kisebbek természetesen nagyon örültek a játszótér adta lehetőségeknek, önfeledten hintáztak, mászókáztak, csúszdáztak, fogóztak, hunyóztak, labdáztak és tollasoztak. Közben persze kíváncsian és izgatottan figyelték az ugráló vár felfújásának előkészületeit, melyet aztán osztályonként birtokba is vettek. Kortól függetlenül mindenkinek nagyon tetszett, remek móka volt! Kipirult mosolygós-kacagós arcok, izzadt - csapzott fejecskék árulkodtak az önfeledt örömről. Többségében hátrányos, halmozottan hátrányos, rossz szociokulturális háttérrel rendelkező tanítványaink számára ez nem mindennapos szórakozási lehetőség, sokan most voltak először ugrálóban. A lovaglás és az íjászat sem maradhatott ki a programból. Többen már gyakorlott mozdulatokkal ugrottak a lóra, mert rendszeresen részt vesznek a lovaglásokon.