{month}
{day}

Német speciális nevelési igényű diákok Magyarországon!



   Német speciális nevelési igényű diákok Magyarországon!


  A Fogyatékosok Országos Diák – és Szabadidősport Szövetségének Komárom-Esztergom megyei tagszervezetének meghívására a Rajna-parti Fogyatékkal Élők Sport- és Rehabilitációs Szövetség szervezésében speciális szakiskolák diákjai és pedagógusai hat napos szakmai látogatásra érkeztek Magyarországra.

 

A Fogyatékkal Élők Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetsége koordinálásában a húsz speciális nevelési igényű diák, és az őket kísérő pedagógusok az itt tartózkodásuk alkalmával közös sportoláson és szakmai programokon vesznek részt magyarországi mozgássérült, hallássérült, értelmi fogyatékos és látássérült diákokat nevelő intézményekben.

 

A közös program egyik állomásán a budapesti Mozgásjavító Általános Iskolában (1145 Budapest, Mexikói út 60.)  2013. november 5-én 14.00 órakor kezdőnek a szakmai programok.

 

A keddi eseményen a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Gömöri Zsolt, és a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének elnöke, Szabó László tart prezentációt a német vendégek számára.

 

A rendezvényen részt vesznek:

Szabó Ferenc, elnök, Fogyatékkal Élők Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetsége

Elke Brannekämpfer, elnökségi tag, Rajna-parti Fogyatékkal Élők Sport- és Rehabilitációs Szövetsége

Locsmándi Alajos, igazgató, Mozgásjavító Általános Iskola

Gömöri Zsolt, elnök, Magyar Paralimpiai Bizottság

Szabó László, elnök, Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége

Toponáry Gábor, ügyvezető elnök, Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége

 

FODISZ