{month}
{day}

Május kupa - Diósjenő

            MÁJUS KUPA 2015

  A Kastély Sport Egyesület és a Dr. Göllesz Viktor Rehabilitációs Intézet szervezésében 2015 Évben negyedszer is sikerült a FODISZ és  az Illyés DSE támogatásának köszönhetően megrendeznünk a MÁJUS KUPA elnevezésű sportnapot.

Az érkezőket intézetünk dolgozói fogadták, s minden csoport mellé egy segítőt jelöltünk ki, aki egész napra vállalta kalauzolásukat, segítette őket esetleges problémáik megoldásában.

A sportolókon kívül üdvözölhettük a Magyar Specialis Olimpia örökös tiszteletbeli elnökét,  Wisinger Jánost, Diósjenő polgármesterét Tóth Jánost, és még számos munkánkat, rendezvényünket segítő, támogató személyt.

Szabó Béla igazgató úr köszöntötte az összegyűlteket, átadta a lakók által készített ajándékokat, valamint a nap emlékére készült Emléklapot. A múlt év jó hangulatú találkozójának köszönhetően lényegesen népesebb vendégcsapatot fogadhattunk, visszatérőként Ludányhalásziból az Ipolypart Ápoló Gondozó Otthon és Rehabilitációs Intézetet,Dunakeszi Életfa Rehabilitációs Intézet ,Csalár-Kürti (Szlovákiából) Szociális Otthon csapatát. Idén dolgozóink is összeálltak egy csapatba.

Rövid technikai megbeszélést és sorsolását követően megkezdődtek a körmérkőzésben zajló mérkőzések, délelőtt az öt csapat mérte össze tudását. Ezzel párhuzamosan, az éppen nem focizó csapatok rövid szabályismertetés után két lengőteke pályán is összemérhették ügyességüket és darts dobálást is gyakorolhatták.

Ebédig folytak a labdarúgó mérkőzések, melynek elfogyasztása kis szusszanásra, erőgyűjtésre adott lehetőséget. Frissítőként kávét, szörpöket, ásványvizet kínáltunk egész nap folyamatosan a szomjazóknak délelőtt, pedig több féle aprósüteményt, rágcsálni valót energia utánpótlásnak. A még hátra lévő mérkőzések sorsdöntőek voltak a helyezések eldöntésében, miután Dunakeszi és Ludányhalászi csapata, mint pontban, mint gólarányban egyformán zártak hetesekkel dőlt el a második harmadik helyezés. Végül a KASTÉLY KUPA névre elnevezett vándorserleget a Kastély SE csapata nyerte el, másodikként Dunakeszi végzett, a harmadik helyen Ludányhalászi csapata negyedik helyen dolgozók csapata lett és ötödik helyen Csalár-Kürt sportolói végeztek.

 

A verseny eldőltével még nem volt vége a napnak, díjazásra került a legjobb játékos, amit Szendi Norbet kapott Dunakesziről, gólkirály díjat Botos Zsolt Ludányhalászi játékos kapta meg és a legjobb kapus díját Csalá-Kürt kapusa  Jozef Danco vehette át.

Egy kellemes együttlétnek, feszültség levezetőnek, így jókedvű keveredéssel, csevegéssel jött el a késő délután, amikor búcsút vettünk vendégeinktől, akiket jövőre visszavárunk, hogy újra eldönthessük, ki az év legjobbja.

 

 

Salgótarján.2015-05-24                                                                  

 

                                                                      Barna Péter                  

                                                                       IDSE Elnök