{month}
{day}

Varga István Emlékverseny

A távolabb lakók autóval jöttek, a helybeliek gyalogszerrel, horgászfelszereléssel. A Holt-Sajópartra reggel hét órára volt meghirdetve az érkezés. Miután az összes jelentkező megérkezett, fél óra múlva a sorsolás kezdődött, ki melyik helyet foglalhatja el a parton. Addig a magukkal hozott reggelit megették a versenyzők, ezzel is erőt gyűjtve.

Kilenc órakor megindult a verseny, egyszerre dobták vízbe a horgokat. Izgalommal és figyelemmel telt az idő, mivel nemcsak a saját botjaikat figyelték, hanem az ellenfelek fogásait is. Amik véletlenszerűek voltak, lévén, hogy a halak válogattak, melyik horogra kapjanak.


Délután három órakor, adott jelre befejeződött a verseny, ki kellett húzni a zsinórokat, botokat elrakni. Ezt követően versenyzőként mérlegelés kezdődött és jegyzőkönyvezve lett  a kifogott halak darabszáma és súlya. Az összsúly volt a döntő. Ebből alakult ki az 1-2-3. helyezettek díjazása. A kifogott halakat a tószabály szerint visszaengedték a tóba. Ezt követően bő órás beszélgetések alakultak ki a horgásztémákban. 

Szóval kellemes hangulatban telt a horgászverseny, sok izgalommal a kifogott halak és az elérhető díjak  miatt.