{month}
{day}

IX. Országos „Kapkodd a lábad!” sor- és váltóverseny


                                      IX. Országos „Kapkodd a lábad!” sor- és váltóverseny

 

Az Értük-Velük Egyesület által, az értelmileg akadályozott tanulók nevelését, oktatását ellátó iskolák tanulói számára életre hívott „Kapkodd a lábad!” játékos sor- és váltóverseny országos döntőjét, a budapesti Bárczi Gusztáv Általános Iskola és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola 2010. november 13-án rendezte meg. Az országos döntőben 14 intézmény százötven diákja mutatta meg ügyességét, játékosságát. Szoros küzdelemben a döntőt Tornanádaska csapata nyerte, egy ponttal megelőzve az egri gyerekeket. Harmadik helyen Girincs, negyedik helyen a győri intézmény tanulói végeztek.

                           

Kajári Ildikó Igazgatónő és munkatársai kiváló körülményeket és remek hangulatot teremtettek a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola tornacsarnokába. A versenyt megnyitó beszédében az Értük-Velük Egyesület elnöke Sum Ferenc megköszönte a résztvevő iskolák részvételét a versenyen, a rendezőknek az előkészítő munkát. Ugyanakkor aggodalmának adott hangot, mert egyre nehezebb megrendezni ezt a sporttalálkozót is, a meghívott intézmények egyre nehezebben jutnak el az országos eseményekre. A verseny hangulata, a résztvevők boldog arca egy-egy sikeres feladat megoldása után, azonban mindenben kárpótolta a szervezőket. A verseny feladatainak kidolgozója, Árva János testnevelő vezetésével irányított verseny, remek hangulatot és szoros eredményt hozott. A gyerekek örömmel vették át a díjakat Stefanek Gertrúd tőrvívó világ- és olimpiai bajnok és Lázár Vilmos és  Lázár Zoltán fogathajtó világbajnokok sportolóktól.

A sporttalálkozó nem jöhetett volna létre, ha nincsenek a támogatók:

  • Magyar Parasport Szövetség – Ifjúsági szakág
  • Értük – Velük Egyesület
  • FEBSSZ
  • Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége
  • ISO Fórum
  • Humano Modo Alapítvány
  • Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola

Miközben zajlott a verseny, a szakemberek már arról beszélgettek, miként fogják megrendezni a jubileumi X. Kapkodd a lábad! sorversenyt, melynek házigazdája 2011-ben Eger lesz.  Toponáry Gábor FODISZ főtitkár azt javasolta, hogy az értelmileg akadályozott tanulók nevelését, oktatását ellátó iskolák tanulói számára szervezett sportversenyek is épüljenek be a FODISZ diáksport rendszerébe, központilag legyenek biztosítva megrendezésük feltételei. Ugyanakkor maradjon is meg ez a különleges, varázslatos hangulat, ami az eddigi szervezők munkája.