{month}
{day}

Elindult a FODISZ SZJA1% felajánlási kampánya

Kérjük, ADÓD 1 %-ával, támogasd te is a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségét, hogy a fogyatékossággal élő fiatalok minél többször sportpályára léphessenek!

 

Az SZJA 1% felajánlásához az alábbi adatok szükségesek:

Név: Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége

Adószám: 18197378-1-42


Részletes információ a felajánlás módjáról:

1+1%-os rendelkezés 2023-ban

(kattintható)

 

A Fogyatékosok Országos- Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége(FODISZ) bemutatása

 

A 2008 óra működő FODISZ küldetése, hogy verseny-, és szabadidősport aktivitásokat biztosítson a köznevelési és szakképző intézményekben tanuló fogyatékkal élő (tanulásban akadályozott, mozgássérült, látássérült) diákoknak.
A tanórán kívüli sportfoglalkozások teret adnak az egyéni fejlődésnek, valamint befogadó közösséget jelentenek a fiataloknak. A Szervezetnél számos inkluzív sportág és szabadidős sportfoglalkozás érhető el gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A 2021-től elstartoló FODISZ Sport Tehetségprogram a sporttehetségek támogatásának és felkarolásának szándékával jött létre. Hiszen a versenysport lehetőséget ad arra, hogy az iskolapadból kikerülő fogyatékkal élő fiatalok felfejlődhessenek akár a paralimpiai szintű utánpótlás számára is.


Országos hálózattal működünk


A FODISZ igyekszik minden fogyatékossági ágnak sportprogramot nyújtani, melyen a tagszervezetekként funkcionáló 19 megyei + 1 budapesti szövetség szimbiózisban dolgozik. Elhivatott és képzett testnevelő szakemberekkel működünk együtt, akik kezeskednek a diákok megfelelő ellátásáról.


A Fogyatékosok Országos- Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) küldetése a fogyatékos fiatalok minél szélesebb körű sportoltatása.

Támogasd Te is munkánkat adód 1%-val!

Minden támogatás számít! 

Mi is az adó 1% felajánlás?


Minden évben kiválaszthatsz egy civil szervezetet, amelynek felajánlhatod adód 1%-át, amelyet már korábban a fizetésedből levontak, mint a személyi jövedelemadódat. Ennek felajánlása mindössze 1 percet vesz igénybe az idődből, nekünk viszont annál többet jelent. 


Hol tudod megtenni a felajánlást?


Postán és az ügyfélkapudon keresztül tudod felajánlani az adó 1%-ot, 2023. május 22-ig! Akár már most is megteheted ezt a felajánlást! 


Adószámunk: 18197378-1-42