{month}
{day}

LÉLEKMOZGATÓ segédletek MPN2021


 


SEGÉDLETEK

LÉLEKMOZGATÓ OSZTÁLYFŐNÖKI ÓRÁHOZ

és ÉRZÉKENYÍTŐ beszélgetésekhez,

valamint LÉLEKMOZGATÓ elméleti TESTNEVELÉS ÓRÁHOZA Lélekmozgató osztályfőnöki óra, elméleti testnevelés óra, illetve érzékenyítő beszélgetések, programok  megtartásához segítségül kínáljuk az  alábbi filmeket, valamint paralimpikonokról, parasportolókról szóló további videókat, szöveges riportokat.LÉLEKMOZGATÓ FILMEK


- „A csodafedezet - Vitéz Halassy Olivér” című dokumentumfilm a kétszeres olimpiai bajnok, amputált lábú úszó és vízilabdázó életét mutatja be. A film most azért is különösen aktuális, hiszen a Magyar Parasport Napjának dátumválasztása nem véletlen, 1970. február 22-én alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja (HOSC) a Mozgásjavító Intézmény falai között, a HOSC idén ünnepli 50. születésnapját.

A FILM IDE KATTINTVA TÖLTHETŐ LE


- „A lehetetlen határán – magyar parasportolók” című dokumentumfilm 5 sikeres parasportoló életén keresztül mutatja be a hazai parasport fejlődésének történetét, valamint azt, hogy mit jelent az élsport a fogyatékkal élők számára.

A FILM IDE KATTINTVA TÖLTHETŐ LE

 

- A „LECSÓ” című (12 perces) kisfilm egy kerekesszékbe kényszerülő fiatal sportolóról szóló történet, amely a fogyatékkal élők mindennapi nehézségeit mutatja be. A téma iránt érzékenyítő kisfilm 12 elismerést kapott különböző nemzetközi fesztiválokon.


A FILM IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL


Javasoljuk, hogy a filmek közös megnézését beszélgetés kövesse a témában, ehhez segítségül kínálunk egy az alábbi linkről letölthető óravázlatot.


ÓRAVÁZLAT LÉLEKMOZGATÓ OSZTÁLYFŐNÖKI ÓRÁHOZ, ÉRZÉKENYÍTŐ BESZÉLGETÉSHEZTOVÁBBI VIDEÓANYAGOK, RIPORTOK, SEGÉDLETEK


A RIÓI PARALIMPIA KISFILMJE

We're The Superhumans | Rio Paralympics 2016 Trailer (3:12)

A videó még a 2016-os Riói Paralimpiára készült, de most is ugyanúgy aktuális, és igazán lélekmozgató módon mutatja be: valójában nincs lehetetlen!

A videó a paralimpiai sportágakról is sok hasznos  információt ad a nézőknek.


A KISFILM ITT ELÉRHETŐ


 

VIDEÓK, RIPORTOK PARASPORTOLÓKKAL

- A Lélekmozgató osztályfőnöki órákat további - a parasporthoz, a fogyatékkal élők világához kapcsolódó - ajánlott filmek, videók linkjeivel is segítjük. 

AJÁNLOTT VIDEÓK LINKJEI PARASPORTOLÓKRÓL 

  

A MAGYAR PARALIMPIAI BIZOTTSÁG WEBOLDALÁN TALÁLHATÓ ÉRDEKES RIPORTOK, VIDEÓK


Interjúk aktív parsportolókkal


Kérdezz-felelek aktív parasportolókkal


Videós interjúk aktív parasportolókal


Interjúk korábbi parasportolókkal, bajnokokkal


LEÍRÁSOK, ÖSSZEFOGLALÓ ÍRÁSOK A PARALIMPIÁRÓL ÉS PARALIMPIAI ÉRMESEKRŐL:

Nyári paralimpiai játékok története

 

Téli paralimpiai játékok története


Paralimpiai bajnokaink

 

Paralimpiai érmeink