{month}
{day}

FTC játékosai dedikálták a Labdarúgás Országos Diákolimpiai Döntő különdíjait

A FODISZ 2023. április 20-án rendezte meg Kispályás Labdarúgás Országos Diákolimpiai Döntőjét tanulásban akadályozott diákok számára Budapesten az Ikarus BSE Labdarúgó pályán. Olyan diákok mérték össze ügyességüket, akik a regionális versenyeken a legjobbaknak bizonyultak. A sportrendezvény a sportág népszerűsítését, a közösségépítést, valamint a tehetségek kutatását tűzte zászlajára. A 2008 óta működő regionális és az országos labdarúgás döntőkön évente 840 fős aktivitással kalkulálunk. A mérkőzésre való felkészülést és a program lebonyolítását kiváló pedagógusok, gyógypedagógusok, és testnevelők segítették.


Az ünnepélyes eredményhirdetésen Benedek Péter, a Magyar Labdarúgó Szövetség Társadalmi és Szociális Programokért felelős koordinátora, valamint Németh Károly olimpikon, a FODISZ mentora adták át a díjakat.

A kiemelkedően teljesítő diákoknak számára, a Ferencvárosi Torna Club felajánlásából kiemelkedő futballisták által aláírt labdát és kapuskesztyűt ajándékoztunk. Ilyen értékes különdíjban részesült a legjobb védő, a legjobb támadó, valamint a gólkirály. A Magyar Labdarúgó Szövetség jóvoltából a diákok meghívást nyertek a 2023 május 3.-i BUDAFOKI MTE - ZTE FC profi mérkőzésre. Továbbá a FODISZ-tól minden labdarúgó csapat 2 db adidas futball labdát, 1 db sportlétrát vehetett át.


Kispályás Labdarúgás Országos Diákolimpiai Döntőn részt vevő csapatok elért eredményei:


HelyezésNév
1Pápai Vajda Márta EGYMI
2Ózdi Csillagfürt EGYMI
3Kiskőrösi EGYMI
4Vajszlói Kodolányi János EGYMI
5Mátészalkai Móra Ferenc EGYMI
6Lenti Móricz Zsigmond EGYMI
7Budapesti Benedek Elek EGYMI 

GólkirályKolompár DominikPápai Vajda Márta EGYMI Serleg
Legjobb játékosKolompár KevinPápai Vajda Márta EGYMIFTC labdarúgói által aláírt futball labdaSerleg
Legjobb kapusKolompár DávidKiskőrösi EGYMIFTC Dibusz Dénes kapus kézjegyével kapuskesztyűSerlegGaléria