{month}
{day}

FODISZ ADOMÁNYGYŰJTÉSRÁD IS SZÁMÍTUNK!

Támogatásoddal Te is hozzájárulhatsz a FODISZ fogyatékos sportolók tehetségtámogató programjához, hogy a magyar színekben versenyző fogyatékos fiatalok a 2022-es Európai Ifjúsági Parajátékokon minél jobb eredményt tudjanak elérni!


A FODISZ Adománygyűjtés és a Tehetségtámogató Program két nagykövete:

Drávucz Rita, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó és Boronkay Péter, világ- és Európa-bajnok paratriatlonista.


Cél: 3.000.000 Ft összegyűjtése!


Az adománygyűjtés célja: a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) versenysport működési területére tekintettel, sportegyesületekben sportoló tehetséges fogyatékos fiatalok támogatása, akik a FODISZ diáksport rendszeréből kinőve a versenysport területén szeretnék kibontakoztatni tehetségüket.

A FODISZ Tehetségtámogató Programját létrehozva, egy alapot különít el, melyből a fiatal tehetséges fogyatékos sportolók versenyekre való felkészülését, sportpályára állításukat, versenyekre kijutásukat kívánja támogatni, finanszírozni. A FODISZ a célzott, egyszeri támogatások mellett, a fogyatékos fiatalok sport-életpálya modellhez ösztöndíjprogramot is elindít.


Aktuális egyik konkrét cél:2022. évi Európai Ifjúsági Parajátékokra tehetséges fogyatékos fiatal felkészülésének támogatása. A 2022. júniusi versenyen 14-23 év közötti, látás-, mozgássérült, illetve intellektuálisan sérült fiatal sportolók vehetnek részt az alábbi sportágakban: asztalitenisz, atlétika, boccia, csörgőlabda, úszás, ülőröplabda (+ 1-2 más sportág is, bemutató sportág: EPC javaslat: szkander).


Javasolt adománykategóriák: 

(Természetesen ettől eltérő más összegű felajánlásokat is sok szeretettel fogadunk!)


"XS"-es adomány:   1.000 Ft
"S"-es adomány:    5.000 Ft
"M"-es adomány:   10.000 Ft
"L"-es adomány:   25.000 Ft
"XL"-es adomány:  100.000 Ft


MINDEN TÁMOGATÁS SZÁMÍT!

 

Ahová az adományokat várjuk:

FODISZ Tehetségtámogató Program bankszámlaszám: FODISZ – OTP Bank 11784009-22230092


Köszönjük, ha adományoddal Te is segíted

a fogyatékos fiatalok sportpályára lépését!