{month}
{day}

FODISZ ADOMÁNYGYŰJTÉSRÁD IS SZÁMÍTUNK!

Támogatásoddal Te is hozzájárulhatsz a FODISZ fogyatékos sportolók tehetségtámogató programjához, hogy a magyar színekben versenyző fogyatékos fiatalok a 2022-es Európai Ifjúsági Parajátékokon minél jobb eredményt tudjanak elérni!


A FODISZ Adománygyűjtés és a Tehetségtámogató Program két nagykövete:

Drávucz Rita, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó és Boronkay Péter, világ- és Európa-bajnok paratriatlonista.


Cél: 3.000.000 Ft összegyűjtése!


Az adománygyűjtés célja: a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) versenysport működési területére tekintettel, sportegyesületekben sportoló tehetséges fogyatékos fiatalok támogatása, akik a FODISZ diáksport rendszeréből kinőve a versenysport területén szeretnék kibontakoztatni tehetségüket.

A FODISZ Tehetségtámogató Programját létrehozva, egy alapot különít el, melyből a fiatal tehetséges fogyatékos sportolók versenyekre való felkészülését, sportpályára állításukat, versenyekre kijutásukat kívánja támogatni, finanszírozni. A FODISZ a célzott, egyszeri támogatások mellett, a fogyatékos fiatalok sport-életpálya modellhez ösztöndíjprogramot is elindít.


Aktuális egyik konkrét cél:2022. évi Európai Ifjúsági Parajátékokra 20 tehetséges fogyatékos fiatal felkészülésének támogatása. A 2022. júniusi versenyen 14-23 év közötti, látás-, mozgássérült, illetve intellektuálisan sérült fiatal sportolók vehetnek részt az alábbi sportágakban: asztalitenisz, atlétika, boccia, csörgőlabda, úszás, ülőröplabda (+ 1-2 más sportág is, bemutató sportág: EPC javaslat: szkander).


Javasolt adománykategóriák: 

(Természetesen ettől eltérő más összegű felajánlásokat is sok szeretettel fogadunk!)


"XS"-es adomány:   1.000 Ft
"S"-es adomány:    5.000 Ft
"M"-es adomány:   10.000 Ft
"L"-es adomány:   25.000 Ft
"XL"-es adomány:  100.000 Ft


MINDEN TÁMOGATÁS SZÁMÍT!

 

Ahová az adományokat várjuk:

FODISZ Tehetségtámogató Program bankszámlaszám: FODISZ – OTP Bank 11784009-22230092


Köszönjük, ha adományoddal Te is segíted

a fogyatékos fiatalok pályára lépését!
 Az adománygyűjtés „csúcspontja” a 2021. október 9-ei FODISZ Esélyegyenlőségi Futam 36. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon,

ahol helyszíni adományozásra és integrált közös futásra, együtt sportolásra is van lehetőség!


Az eseményen fogyatékossággal élő fiatalok és hozzátartozóik és velük szolidaritást vállaló ép embertársaik együtt teljesítik a szimbolikus 500 métert, ugyanolyan rajtoltatást és szurkolást kapva, mint a maraton résztvevői. Sőt!

A futam végén emlékérem az ajándék.  

Boldog, fesztivál hangulat, neves sportolók és közéleti személyiségek, az együtt sportolás élménye, a megismerésért, az elfogadásért, ez a FODISZ Esélyegyenlőségi Futam!

Együtt a pályán! – 2008 óta!


A FODISZ Futamon a nevezés díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

További információ IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL