{month}
{day}

Mozgásjavító Kupa I. forduló
Mozgásjavító Kupa I. forduló

- Nagy Vivien helyszíni beszámolója -

 

2019. november 25-én rendezték meg a Mozgásjavító Mini Boccia Kupa első fordulóját. A versenyen 4 egyesület (MDSE, PTE-PEAC, Sály, Pető SE) 36 versenyzője vett részt.

A játékosok gyermek, junior és rámpás kategóriákban indulhattak. Ezen a versenyen a játékosoknak párokban kellett elindulniuk, a junioroknál az egyik versenyző párja nem jött el a versenyre, így mindjárt a verseny elején egy csapat is kialakult. A 3 játékos úgy oldotta meg a mérkőzéseket, hogy 2 szettenként váltották egymást a nemzetközi szabályoknak megfelelően.

A versenyek 6 pályán zajlottak. Amikor megérkeztem a versenyre elsőként egy junior rámpás mérkőzést tekintettem meg. A mérkőzés nagyon szoros volt, a 3. szettben 2:1-re vezetett a piros csapat, Edelényi Márton és Majercsik Zoltán az MDSE versenyzői.

A következő pályán a frissen alakult csapat Gigacz Gergő (MDSE), Sáling Hanna (Pető SE) és Szabó Alexandra (MDSE) mindhárom mérkőzésüket megnyerték és az sem zavarta meg őket, hogy egymást váltogatva kell a pályán lenniük.

Miközben az épületben haladtam egyszer csak lelkes sikongatásokat és tapsot hallottam. Az egyik pályán gyerekek játszottak és szemmel láthatóan nagyon élvezték a mérkőzést. A legszebb az volt, hogy a mérkőzés végén a gyerekek nagyon boldogok voltak, senki sem volt csalódott.

Remélem, hogy a verseny tavaszi egyben záró fordulójában is mosolygós, boldog arcokkal találkozom majd. 

 

Szöveg: Nagy Vivien

Képek: Nagy Vivien és Lengyel RolandGaléria