{month}
{day}

Határtalan Sportnap – Nemzetközi Labdarúgó Torna

A „Világ tevéled is ékes” Közösen a Fogyatékos Emberekért Alapítvány szervezésében és  a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége támogatásával 2018. november 9-én, Sátoraljaújhelyen hetedik alkalommal került megrendezésre a Határtalan Sportnap és Meghívásos Nemzetközi Labdarúgó Torna.

Az eseményen öt iskola diáksportolói és kísérőtanárai vettek részt. Résztvevők voltak Felvidékről, a Nagykaposi Speciális Alapiskola és a Királyhelmeci Alapiskola, valamint hazánkból, az alsózsolcai Herman Ottó Általános Iskola Benedek Elek Tagiskolája, Sárospatakról a B-A-Z Megyei Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI Sárospataki Tagintézménye, illetve a szervező által támogatott B-A-Z Megyei Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI Sátoraljaújhelyi Tagintézménye is.

A fent említett intézményekben fogyatékossággal élő, sok esetben hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetű diákok tanulnak, éppen ezért mondhatni dupla öröm és izgalom gyermeknek és pedagógusnak egyaránt, hogy a tanulók megmérkőzhetnek, versenghetnek egymással azonos feltételek, egyenlő esélyek mellett.

A Sportnap megnyitóján köszöntőt mondott Szamosvölgyi Péter,  Sátoraljaújhely város polgármestere és Toponári Gábor a FODISZ ügyvezető elnöke. A Határtalan Sportnapot Palicz István, a szervező alapítvány elnöke, a sátoraljaújhelyi Deák EGYMI intézményvezetője nyitotta meg.

A megnyitó beszédet követően a Sportnapra meghívott hivatásos játékvezető, Gönczi Csaba sípjelére kezdődött el a labdarúgó torna. 

A Határtalan Sportnap és Meghívásos Nemzetközi Labdarúgó Tornát az alsózsolcai  intézmény tanulói immáron harmadik alkalommal nyerték meg, ezzel végleg elhódítva a FODISZ alapította Vándorkupát. Második helyek végzett a sátoraljaújhelyi Deák EGYMI csapata, míg a bronzérmes a felvidéki Nagykaposi Speciális Alapiskola labdarúgó csapata lett.

Az érmeken, kupákon túl a FODISZ képviselője egy-egy FIFA versenylabdával is jutalmazta a csapatokat.

Az eseményt a helyi televízió is nyomon követte, melynek felvételei a Zemplén TV hírei között lesznek láthatóak.


Galéria