{month}
{day}

Zsinórlabda Országos Diákolimpia és Tehetségkutató Verseny Pécsen

A zsinórlabda FODISZ "specialitás", egyedül szövetségünknél jelenik meg önálló sportágként. Ez eredetileg a röplabda rávezető játéka, de népszerűségének köszönhetően, valamint azért, mert a tanulásban és értelmileg akadályozottak számára könnyebben megtanulható, kialakult egy egységes szabályozás és egy versenyrendszer. 

Idén a tervezettnek megfelelően 16 csapat jutott ki az országos döntőre, köztük 9 megyei bajnok és 6 csapat a regionális versenyekről. A versenyt évről évre máshol rendezzük meg, tavaly Székesfehérvár, előtte Békéscsaba adott otthont az eseménynek, most pedig Pécsen tartjuk meg az országos döntőt. A 2017/18-as tanév döntőjén Tatabánya nyert Tata és Mohács előtt, a tavalyi bajnoknak lehetősége lesz a címvédésre. Izgalmas mérkőzéseknek lehetünk tanúi március első két napján az Apáczai Csere János Általános Iskola és Gimnázium (ANK) Sportcentrumában.

Rendezvény pontos helyszíne: ANK Sportcentrum - Pécs, Apáczai Csere János körtér 1.

Rendezvény tervezett menete:

Március 1.

13:00 Csapatok beérkezése, csapatvezetők jelentkezése a versenyirodán

13:15 Technikai értekezlet

13:30 Ünnepélyes megnyitó

14:00 Csoportmérkőzések

19:30 Vacsora

Március 2.

07:30 Reggeli

09:00 Helyosztó mérkőzések

13:00 Ünnepélyes díjátadó

14:00 Ebéd


Sportszakmai és lebonyolítással kapcsolatos kérdésekben Kapás Róbert, a FODISZ országos versenyigazgatója áll szíves rendelkezésére, tel.: +36 70 370 4734, e-mail:  kapas.robert@fodisz.hu.