{month}
{day}

Terematlétika Diákolimpia Országos Döntő Soroksáron

2018. december 6-án, csütörtökön, a Soroksári Sportcsarnokban került sor a tanulásban akadályozott diákok (I-II. korcsoport) részére kiírt Terematlétika Diákolimpia Országos Döntőjére, ahol a diákok  medicinlabda-dobásban, helyből távolugrásban, szivacslabda dobásban és 4x200 méteres vegyes váltó versenyszámokban mérhették össze ügyességüket.


Az országos döntőbe a megyei elődöntők összesített 1-2. helyezettjei jutottak be mindkét nemben és korcsoportban, ami megyénként legfeljebb 8 fő részvételét jelenti. Ők küzdöttek meg az országos diákolimpia bajnoki címekért az egyéni számokban és az összetett versenyben, valamint külön értékeltük a megyék összetett versenyét is.


A sporteseményt Szabó László, a FODISZ elnöke nyitotta meg, díszvendégként jelen volt Hetényi Gábor a Klebelsberg Központ Dél-pesti Tankerületének tanügyi referense. A FODISZ központi irodája részéről az eseményen jelen volt Toponári Gábor, a FODISZ ügyvezető igazgatója, Kapás Róbert, a FODISZ országos versenyigazgatója, Tóth László a FODISZ elnökségi tagja, valamint Koós-Lukács Tímea, a FODISZ kommunikációs igazgatója.


Az eseményre 16 megyéből, 46 közoktatási intézményből, 118 nevezés érkezett, így a kísérőtanárokkal együtt közel 200 résztvevője volt az eseménynek.


Mivel a döntő pont Mikulás napjára esett, így az ünnepélyes eredményhirdetésen a győzteseknek átadott érmek, oklevelek és kupák mellett, a Mikulás-napi csokinak minden résztvevő örülhetett.


A kiváló felszereltségű Soroksári Sportcsarnokban az esemény zökkenőmentesen zajlott le, köszönhetően Kerekes Béla főszervezőnek, Árva János főbírónak, Pápai Lajos jegyzőkönyv-vezetőnek, a segítő pedagógusoknak, testnevelőknek és a lelkes fiatal önkénteseknek.


Öröm volt nézni, átélni a gyermekek izgalmát, egymásért is szorítását, a felkészítő tanárok, kísérőpedagógusok gondoskodó, bátorító figyelmét, gesztusait, egy-egy jól sikerült dobás, futás, ugrás után az elkapott elismerő tekinteteket, mosolyokat és a büszke, vagy éppen a dicsőséget kissé még félszegen fogadó arcok látványát a dobogónál.

Nagyon jó hangulatú esemény részesei lehettünk! Köszönjük mindenkinek a jelenlétet, a felkészülést, felkészítést, a szervezést! Ezekért a pillanatokért érdemes dolgozni!


A diákolimpiai versenyen a SPORT TV-n futó FODISZ Magazin stábja mellett az ECHO TV stábja is forgatott, a FODISZ Magazin december 16-án kerül adásba, az ECHO TV által forgatott anyag december 11-én, 18.30 órakor tekinthető meg. 


FODISZ – Több, mint sport!


Az eseményről készített néhány kép a Galériában nézhető meg.

(Képek feltöltése még folyamatosan történik, teljes album a FODISZ facebook oldalán tekinthető meg hamarosan!)

Facebook fotóalbum ezen a linken érhető el: https://www.facebook.com/pg/fodisz/photos/?tab=album&album_id=2531626336855306


Eredmények

Az esemény eredmény-jegyzőkönyve ide kattintva érhető el.    


Galéria