{month}
{day}

TANAK Országos Atlétika Diákolimpia Döntő Győrben

A FODISZ, tanulásban akadályozott és hallássérült diákok részére meghirdetett Országos Atlétika Diákolimpia és Tehetségkutató versenye, június 2-3-án, a Győri Olimpiai Sportparkban került megrendezésre, mely versenyhelyszín adott otthont az EYOF (Európai Ifjúsági Olimpia) 2017-es rendezvényének is. 


Az ország minden tájáról érkező tanulásban akadályozott sportolók, a III. korcsoportban (2004-2005-ben születettek) 100/300/800 méteres futás, távolugrás, magasugrás, kislabda hajítás számokban, míg a IV. korcsoportban (2002-2003-ban születettek) 100/200/400/1500 méteres futás, magasugrás, távolugrás, súlylökés, kislabda hajítás és svéd váltó versenyszámokban mérték össze gyorsaságukat, ügyességüket. 

A tanulásban akadályozott diákok mellett, közel 30 fő látássérült sportoló is jelen volt az atlétikai döntőn, akik 20 versenyszámban versenyeztek, futamaikat a TANAK futamok között rendeztük meg. 

A szombati Megnyitó ünnepségen köszöntő beszédet mondott Serfőző Eszter, Győr Megye Jogú Város Polgármesteri Hivatala Kulturális és Sport Osztályának főosztályvezetője, Dr. Gönczöl László, a FODISZ Győr megyei tagszervezete, az EMBERsÉG DSE elnöke és Toponári Gábor, a FODISZ ügyvezető elnöke. Az ünnepségen jelen volt Kapás Róbert, a FODISZ versenyigazgatója, Tóth László a FODISZ elnökségi tagja, Vajtó Richárd, a FODISZ Iroda vezetője és Kertész Tamás az EMBERsÉG DSE főtitkára, a rendezvény győri szervezőpartnere. 


Nagyszerű küzdelmekben „csaptak össze” a gyerekek a megyéjüknek, városuknak, köznevelési intézményüknek, hozzátartozóinak, pedagógusaiknak dicsőséget hozva, de valójában itt már mindenki győztesként léphetett a pályára, hiszen az ország megyei legjobbjaiként versenyeztek egymással a döntőben. 


A FODISZ "Több mint sport!" szlogenjének megfelelően a versenyen résztvevő diákok nem csak sportolhattak, hiszen a győri szervezők élményprogramokkal is készültek számukra. Így a gyerekek meglátogathatták a Győri Állatkertet és mivel Győr városa, élén Borkai Zsolt polgármesterrel, sok olimpiai bajnokkal büszkélkedhet, kihagyhatatlan momentum volt az Olimpiatörténeti Kiállítás megtekintése a Városi Könyvtárban. A kiállítás húsz nyári olimpia mellett egy téli és két ifjúsági olimpia győri vonatkozásainak a bemutatására terjed ki. 


Köszönjük a győri döntőn való részvételt mindenkinek! Köszönjük a verseny lebonyolításához, szervezéséhez hozzájáruló kollégák munkáját! 

Gratulálunk minden rajthoz állónak és külön a dobogós helyezetteknek és a győzteseknek!


Az alábbi, letölthető Eredménytáblázat tartalmazza, az alsó "fülekre" kattintva, az egyéni 1-6. helyezettek, és a csapatverseny végeredményét.

EREDMÉNYEK

Galéria