{month}
{day}

Utazás testben és lélekben – Irodalmi pályázat


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS


JNSZMVAKOK  SAJTÓKÖZLEMÉNY - Utazás testben és lélekben IRODALMI PÁLYÁZAT  


 

Az integráció jegyében hirdetett pályázatot amatőr írók számra a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete. Az immár tizenegyedik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmai alkotásaikkal.

 

–  Egyesületünk elnöksége nemrégiben határozott arról, hogy kiírja, pontosabban folytatja a korábban is nagy sikernek örvendő művészeti pályázatot. Minden évben egy-egy tematika köré épül a verseny. Az idei év témája az utazás– kezdte Pesti Zoltánné, a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének elnöke. Testben, lélekben, időben vagy térben; mert muszáj, vagy mert szeretünk, a lényeg, hogy mindig utazunk. Véleményüket, élményüket rejtsék novellába, osszák meg irodalmi pályázatunkon keresztül a világgal – tette hozzá az Egyesület elnöke.

 

-  Az önálló élet egyik alapfeltétele az önálló közlekedés. Egy vak ember számára ez ám egyáltalán nem könnyű feladat.  A látássérült emberek közlekedés tanulása során útvonalakat tanulnak, ahhoz, hogy A pontból B pontba eljussanak. Egy - egy úticélt mindig a megtanult útvonalon járnak végig, hiába van esetleg rövidebb út, csak a számukra biztonságos és begyakorolt útvonalon közlekednek. Egy -egy útvonal megtanulása több hetet is igénybe vehet. Az utazás élménye azonban minden embert megillet – folytatta Pesti Zoltánné.   

 

–  Pályázni 2022. március 15-ig lehet, jeligével ellátott novelláit bárki beküldheti, könnyebbség, hogy egy személy több művel is pályázhat. A műve(ke)t szöveges dokumentum formájában várjuk, kérjük, a képeket, képformátumot mellőzzék! A művek terjedelme ne legyen több három oldalnál, Times New Roman betűtípussal, 12-es betűmérettel. Kizárólag prózai alkotásokat várunk, a verses pályázatokat automatikusan érvénytelennek nyilvánítjuk. A pályázók műveit szakmai zsűri bírálja el. A zsűritagok elé a pályamunkák csak jeligével ellátva kerülnek, a jeligéhez tartozó személy kilétét a zsűri is csak a bírálat végén ismerheti meg. Ehhez kérünk minden pályázót, válasszon magának egy jeligét és egy „biztonsági” pótjeligét is arra az esetre, ha választott neve már foglalt lenne. (Aki több művel pályázik, minden műhöz külön jeligét adjon meg!) Ezzel a jeligés rendszerrel is szeretnénk biztosítani a verseny tisztaságát. A verseny végeredményének kihirdetésére Szolnokon kerül sor, az Egyesületünk a Költészet Napja, valamint a pályázat eredményhirdetése alkalmából szervezett rendezvényén, melynek időpontja később kerül kihirdetésre. Az első három helyezett értékes díjban részesül.  A pályázati adatlap és pályázati kiírás, valamint további információ a pályázattal e-mailben kérhető Lukács Ágota pályázati koordinátortól a fenyekvakondja@gmail.com e-mail címen. A későbbekben pedig az Egyesületünk megújult és akadálymentesített honlapjára, a https://www.jnszmvakok.hu -ra, valamint az Egyesületünk közösségi oldalára is kerülnek fel információk az irodalmi pályázatunkkal kapcsolatban – mondta a megyei szervezet elnöke.    

 

– A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének elnökeként nagy örömmel is büszkeséggel tölt el, hogy hagyományt teremtetünk, és mindenkit csak biztatni tudok, hogy küldje el novelláját nekünk – zárta szavait az Egyesület elnöke.

 

 

JNSZMVAKOK 

 

Sajtókapcsolat és tovább információk:

Zana Anita

(JNSZMVAKOK, kommunikációs munkatárs)

Telefon: 06 70 328 42 32

E- mail: zana.anita@gmail.com