{month}
{day}

Több, mint sport! - online parasport órák a Magyar Parasport Napján




Vajtó Richárd, a FODISZ diáksportért felelős sportigazgatója szervezésében négy Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézményben (EGYMI) és a Pető Intézetben valósulnak meg Több, mint sport! - online parasport órák a Magyar Parasport Napján, február 22-én.

Az online előadás első részében a FODISZ sportigazgató edukációs jelleggel mutatja be a sajátos nevelési igényű diákok sportját, sportolási lehetőségeit, illetve a parasport magyarországi berendezkedését, az egyes szakszövetségi működéseket, az ismert fogyatékos sportolókat, valamint eredményeiket. Az előadásba bekapcsolódik az online órán résztvevő diákok sérülés-specifikumában érintett parasportoló is.

A Pető Intézet idősebb, felsős diákjai a sportigazgatói előadását követően László Attila, para teqball, para teqis és para teqpong játékossal beszélgethetnek, aki parakerékpár sportágban kategóriájában a Magyar Országos Bajnokságon és 2019-ben az Európa-Kupán is 2. helyezést ért el.

A Kiskőrösi EGYMI-ben a felsős osztályokat szólítja meg az előadás. Az online órába, Medvegy Judit, a CSEFOSZ SE elnöke is bekapcsolódik, aki a paraboccia sportágat mutatja be az egyesületében igazolt, fogyatékossággal élő sportolóikkal.

A Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, EGYMI 6., 7., 8. osztályosainak megtartott előadás vendége Seres-Kormány Anita, hallássérült világbajnok ezüstérmes tájfutó.

Az Újpesti EGYMI diákjainak szóló online óra, társelőadója: Orbán Sebestyén Kata lesz, aki a Magyar Tenisz Szövetség FÉT bizottságának elnöke. Kata oktatója a Testnevelési Egyetemnek, a hazai iskolatenisz program úttörője, valamint tenisz szakedző.

A Vakok Általános Iskolájában a tanulók parasportoló vendége a Bíró Norbert, Európa-bajnok és paralimpiai bronzérmes látássérült judoka, aki az ép ifjúsági fiú cselgáncsválogatott vezetőedzője is egyben!

Több, mint sport!