{month}
{day}

Terematlétika Országos Diákolimpia Döntő Budapesten

A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) 2021. december 2-án rendezte meg TEREMATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA Döntőjét tanulásban akadályozott és látássérült diákok számára, mely sportrendezvény egyben országos Tehetségkutató Verseny is volt.

A sportrendezvényen 8-11 éves diákok mérték össze ügyességüket, gyorsaságukat 30 m futás, medicinlabda dobás, helyből távolugrás, szivacslabda-dobás, 4x200 m váltófutás versenyszámokban. A FODISZ Terematlétika Diákolimpia Döntő mezőnyébe az ország minden tájáról érkeztek azok a tanulók, akik a regionális döntőkben a legjobbaknak bizonyultak.

 

Újításként vezettük be a látássérült diákok részére történő versenyzési lehetőség biztosítását, amin a Gyengénlátók Általános Iskolájából 8 diák azonnal kapott az alkalmon.

A következő időszakban is tervezzük a látássérült és hallássérült diákok meghívását erre a versenyre. A versenyt sajnos 4 megye a teljes továbbjutó csapatával lemondta a járványhelyzetre hivatkozva, így a tanulásban akadályozott diákok közül, 13 megyéből 43 gyermek vett rész a sportrendezvényen.

 

A rendezvényt Szabó László, a FODISZ és a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke nyitotta meg.

 

Az ünnepélyes megnyitón jelen volt Urr Anita, az MPB főtitkára, Ligárt Balázs, az MPB sportigazgatója, Toponári Gábor, a FODISZ ügyvezető elnöke, Vajtó Richárd, a FODISZ diáksportért felelős sportigazgatója, Hodunov Edvard, a FOVESZ sportigazgatója, Ambrus Gréta, a FODISZ irodavezetője és Koós-Lukács Tímea, a FODISZ kommunikációs igazgatója.

 

Csillogó szemek, a „legjobb szeretnék lenni” érzése, nagyszerű versengés, kiváló hangulat és a fair play szelleme jellemezte a sporteseményt!


FODISZ – Több, mint sport!


Facebook FÉNYKÉPALBUM:

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=fodisz&set=a.6787756101242287



EREDEMÉNYEK - Tanulásban akadályozott diákok


EREDMÉNYEK - Látássérült diákok




Az alábbi linken elérhető rádióbeszélgetésben Vajtó Richárd, a FODISZ diáksportért felelős sportigazgatója beszél a Terematlétika Diákolimpia eseményről a Rádió1 /Best FM-nek.




RÁDIÓRIPORT

 

Az alábbi videóban Urr Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára és Ligárt Balázs, a Magyar Paralimpiai Bizottság sportigazgatója mondja el, hogy miért fontosak a fogyatékossággal élők sportvilága számára a FODISZ által szervezett diákolimpia rendezvények. 








 

Galéria