{month}
{day}

Sorverseny Országos Diákolimpia Döntő Kiskőrösön

A XVIII. FODISZ Diákolimpia Kapkodd a Lábad Sor-és Váltóverseny Országos Döntője a Kiskőrösi EGYMI-ben került megrendezésre, a Velünk mozdulj DSE szervezésében december 13-14-én.


Az eseményre az ország minden részéről érkeztek csapatok, hogy összemérjék erejüket és tudásukat a sorversenyek alkalmával.


A programot megtisztelte jelenlétével Karcza Géza Tamás, a Kiskőrös Tankerületi Központ, mb. igazgató-helyettese, Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere, Szedmák Tamás Kiskőrös város alpolgármestere, Filus Tibor a Kiskőrös város Kulturális, Turisztikai, és Sport Bizottságának elnöke, Suba Róbert paralimpikon – aki egyben a FODISZ elnökségi tagja is -, Markó Ibolya, a Kiskőrösi EGYMI Intézményvezetője és Vajtó Richárd, a FODISZ Országos Versenyigazgatója.


A megnyitón a közönséget Lóósz Máté – a Kiskőrösi EGYMI tanulója – furulyajátékával varázsolta el – Máté, Vivaldi Négy évszak című művéből a Tél szonettet adta elő. Szintén elkápráztatta résztvevőket műsorával a Kiskőrösi EGYMI diákja, Vincze Faragó Viktor, aki saját koreográfiát talált ki mazsorett botra.


Az országos bajnokság hat csapat részvételével zajlott. Nyolc, nagy figyelmet és ügyességet igénylő feladatot kellett teljesíteni a sportolóknak. Minden csapat külön jutalma egy Kiskőrös története című könyv volt, amit Szedmák Tamás, Kiskőrös város alpolgármestere ajánlott fel. A különleges könyvekért köszönetüket fejezték ki a szervezők, hisz nagy örömet szerzett a csapatoknak. A verseny fő szervezője és háziasszonya, Bányásziné Lukács Margit, a Velünk mozdulj Diáksport Egyesület elnöke volt.


A program a FODISZ, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ támogatásával valósult meg. A XVIII. FODISZ Diákolimpia Kapkodd a Lábad Sor-és Váltóverseny Országos Döntőjéről bővebben az M1, a Kecskeméti TV, és a Kiskőrösi TV műsorában is tájékozódhatnak.


B. L. M. – Filus Tibor

Galéria