{month}
{day}

Parasport a XXI. században - MPN2020 Konferencia és díjátadó

Az MPN2020 alkalmából 2020. február 21-én szakmai konferenciát is szervez a Magyar Paralimpiai Bizottság. Ebben az évben, a meghívott előadók segítségével, a parasport jövőjét elemzik. A konferencia betekintést nyújt a robotika szerepébe a parasportban, technikai újításként pedig a TeqBall parasportágaival is meg lehet ismerkedni. A parasport a XXI. században témához jól illik Mike Peters előadása is, aki a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) ügyvezető igazgatójaként avatja be a résztvevőket az IPC 2030-ig tartó átalakításába. A konferencia arról is szól, hogy a Testnevelési Egyetem hogyan alkalmazkodik a XXI. század kihívásaihoz, mely témában parasportolókat is megszólaltatnak.

A konferencia keretében köszöntik a tavalyi év világ- és Európa-bajnoki érmes parasportolókat és a Magyar Paralimpiai Bizottság 2019. évi díjai is itt kerülnek átadásra.

A Magyar Parasport Napja minden év február 22-e. A dátum a Halassy Olivér Sport Club 1970-es megalakulásához köthető. Az 1970-2020. közötti időszakról a „Fél évszázad a parasport szolgálatában – a Halassy Olivér Sport Club 50 éve” című előadásra a szervezők várják a HOSC volt és jelenlegi sportolóit.


Konferenciaprogram letölthető verzió