{month}
{day}

II. Szabó Szonja ParaBoccia Verseny, ParaKépzőművészeti Biennálé


2019. május 18-19-én kerül megrendezésre a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ), Tata Város Önkormányzata, a Magyar ParaBoccia Szövetség és a Humanitas SE által közösen szervezett II. Szabó Szonja ParaKépzőművészeti Biennálé és Para Boccia Emlékversenyre Tatán, a Güntner Aréna Városi Sportcsarnokban. 


A FODISZ „Több, mint sport” szlogenjének megfelelően, második alkalommal kerül megrendezésre a sportot és a művészetet összekapcsoló olyan duális rendezvény, ahol a két terület egymással karöltve, de önállóan is értékesen mutatkozhat meg.  


Az esemény fővédnöke: Michl József, Tata város polgármestere.


Szabó Szonjáról: a 2016-ban, 38 évesen elhunyt súlyosan mozgássérült tatai képzőművész saját stílust teremtve alkotott. Tagja volt a Szájjal és Lábbal Festők Nemzetközi Szervezetének. Gyermekként több hazai és nemzetközi díjat nyert. 2013-ban Komárom-Esztergom Megye Príma Díjasa lett. Alapítója és aktív játékosa volt a Tatabányai Humanitás SE Boccia Szakosztályának. Több dobogós helyezése mellett 2011-ben Magyar Bajnok volt. A szervezők a névnapjához közeli rendezvénnyel kívánnak emléket állítani, Szonja mindannyiunk számára példaértékű életének.


MEGNYITÓ IDŐPONTJA:

2019. MÁJUS 18. (szombat), 10.00 ÓRA

HELYSZÍN:

 Güntner Aréna Városi Sportcsarnok - Tata, Kőkúti köz 2.


A két esemény közös megnyitója, a köszöntőbeszédek elhangzása után kerül sor a II. Szabó Szonja ParaKépzőművészeti Biennálé díjainak kihirdetésére és átadására.


A II. Szabó Szonja ParaKépzőművészeti Biennálén 50 kiemelkedő, előzsűrizett kép jelenik meg, különböző sérültségben érintett alkotóktól. A kiállítás célja megmutatni a fogyatékkal élők körében rejtőzködő tehetségeket, elismerést adni nekik és példát, értékeket felmutatni az ép társadalom számára. 


A kiállítás anyaga a megnyitót követően átkerül az ÚJ KAJAKHÁZ ÖKOTURISZTIKAI KÖZPONT

(Tata, Tópart sétány 2.) épületébe, ahol 2019. május 20-tól, egészen június 20-ig lesz díjmentesen látogatható.


A megnyitón megjelenő vendégeknek természetesen lehetőségük lesz megtekinteni a sportcsarnokban zajló para boccia versenyt is. 


A közel 50 játékost felvonultató mezőny para-boccia versenye vasárnap is folytatódik egészen 12.00 óráig! Eredményhirdetés tervezett időpontja: 2019. május 19., vasárnap 13.00 óra (helyszín: a sportcsarnok előtere).


Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt! 


FODISZ - Több, mint sport!