{month}
{day}

Hallássérültek Diákolimpiai Sporttalálkozója Szegeden

Több, mint 80 fős rekordlétszámmal, november 16. és 18. között 28. alkalommal került megrendezésre a Hallássérültek Diákolimpiai Sporttalálkozója, melyen 8 magyarországi hallássérült iskola, két határon túli meghívott csapat (Szabadka és Kolozsvár), valamint néhány integráltan tanuló diák is részt vett. 


A versenyzők a hagyományoknak megfelelően asztalitenisz, tollaslabda és sakk sportágakban mérték össze tudásukat, mindhárom sportágban a diákolimpiai bajnoki cím volt a tét. A nagy létszámnak és a szegedi Klúg Péter Iskola kiváló szervezésének köszönhetően remek hangulatú torna alakult, baráti, de kemény csatákkal. 


Külön köszönet illeti a Szegedi Squash Clubot, amely a tollaslabdára  térítésmentesen rendelkezésre bocsátotta négypályás, impozáns  tollaslabda termét, valamint Sonkoly László (sakk), Márki Ernő (asztalitenisz) és Hoffmann Pál (tollaslabda) bíróknak a professzionális bíráskodásért. 


A versenyen a Budapesti Siketek csapata volt messze a legeredményesebb, 19 érmet vihettek haza, őket a házigazda Szegedi Klúg Péter Iskola követte 12, valamint a Váci Cházár András Iskola 6 éremmel.


A sporttalálkozót megtisztelte jelenlétével Weltner Györgyné hallássérült asztaliteniszező, a Nemzet Sportolója, aki kupákat is hozott a legeredményesebb résztvevők számára.

Galéria