{month}
{day}

Fodisz tanévnyitó

2022.09.16-án 10.00 órakor kezdetét vette a 9. tanévnyitó a Fodisznál. A rendezvénynek méltó helyet biztosított a Magyar Sport Háza. Az idei tanévnyitó különösen fontos volt számunkra, hiszen kollégák és gyerekek is itt vehették át díjaikat. Miután Toponári Gábor megnyitotta a rendezvényt, Dr. Géczi Mariann köszöntötte a résztvevőket, majd Dr. Aáry-Tamás Lajos az Oktatási jogok biztosa mondott beszédet, kifejezve örömét, hogy ismét együtt kezdhetjük meg a cseppet sem könnyűnek ígérkező tanévet idén is.

Főleg a gyerekek örültek nagyon, amikor Veréb Tamás a Puskás musical betétdalával buzdította őket további küzdelemre, munkára. Az TOTI -Sporttal  kötött együttműködési szerződés aláírása után következett a díjak átadása. Mi baranyaiak több szempontból is érdekeltek voltunk, hiszen két kiváló pedagógusunk, tanítványaikkal vehették át a nekik járó díjat.

Orsós Natália (Komlói EGYMI): zsinórlabda országos bajnok, mezei futás országos második hely. Felkészítő: Vass Lívia


Horváth Márk (Pécsi Éltes EGYMI): zsinórlabda országos bajnok, mezei futás országos bajnok Felkészítő: Lipcsik László


Kürthy László a FOGYATÉKOSOK DIÁKSPORTJÁÉRT DÍJ Ezüst fokozatú kitüntetését vehette át.

Kürthy László Budapesten született és élte gyermek- és fiatalkori éveit, valamint pedagógusként is ott kezdte pályáját még a diploma megszerzése előtt. 1987-ben szerzett diplomát a Csokonai Vitéz Mihály Tanítóképző Főiskolán testnevelés szakirányon. Pedagógusi pályájának nagy részét is Szentlőrinc Járás intézményeiben folytatta nyugdíjazásáig. Az intézményben testnevelőként tevékenykedett csaknem egy évtizedig. Kiemelt célja, hogy a tanulásban akadályozott tanulók egyéni fejlődését elősegítve társadalmi beilleszkedésüket, boldogulásukat támogassa. Célja megvalósításához a tehetséggondozást használva, a komplex személyiségfejlesztést megcélozva tevékenykedett. Kiemelkedő a tanulásban akadályozott diákjainak tehetséggondozásában végzett munkája. Minden gyermeknél egyéni eszközöket, módszereket, eljárásokat alkalmazott a tehetség feltárására, fejlesztésére. Sport tehetséggondozó munkájának fontos részét képezi, hogy a Fogyatékkal élők Baranya Megyei Sportszövetsége elnökségének aktív tagjaként is szervezi és bonyolítja a megye fogyatékos tanulóinak sportéletét, az ő nevéhez fűződik a Járási Atlétikai Bajnokság életrehívása is.”


A program részeként személyesen megismerkedhettünk az ifjúsági paralimpián részt vett, és kiváló eredményeket elérő diákokkal is akik gyakran a felnőtteket is megszégyenítő kitartó munkáról tettek bizonyságot.

Gratulálunk a közös munkáért, a sikerekért, a díjakért! Bízunk benne, hogy az idei tanévben is boldog arcokat, a kemény munka eredményeiért járó érmeket, és élményeket élük át a versenyek során.

 

Hegedűs Mónika

Galéria