{month}
{day}

FODISZ Tanévnyitó, Díjátadó Ünnepség 2021

2021. szeptember 17-én, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) hagyományainak megfelelően idén is megrendezte Tanévnyitó ünnepségét a Magyar Sport Házában, Budapesten.

 

A koronavírus miatt kialakult helyzet átalakította az elmúlt tanévet és mind a diákok, mind a pedagógusok, mind a szülők számára teljesen új, embert próbáló körülményeket teremtett – tavalyi Tanévnyitó eseményünket a járványügyi helyzet miatt lemondani kényszerültünk -, így most különösen fontosnak tartottuk, hogy elismeréseket adjunk át, további lelkiismeretes munkára, helytállásra biztatva a résztvevőket.

 

A rendezvény alkalmat teremtett arra, hogy eddigi eredményeinket és jövőbeli terveinket megosszuk vendégeinkkel, a sportszakemberekkel, a fogyatékosságügy képviselőivel, pedagógusokkal, nevelőedzőkkel, diákokkal, kollégáinkkal, együttműködő partnereinkkel, valamint, hogy elismeréseinket, díjainkat átadhassuk azoknak, akik sokat tettek a fogyatékossággal élő gyermekek sportolásért, és azoknak a diákoknak, nevelőpedagógusoknak, akik igazán eredményesek voltak a 2020/2021-es tanévben. A 42 díjazott diáksportoló között tanulásban, illetve értelmükben akadályozott, látás-, hallás-, mozgássérült és szervátültetett diákok egyaránt szerepeltek.

 

Az eseményen kerültek átadásra a 2020. és a 2021. évi ARANY, EZÜST, BRONZ fokozatú Fogyatékosok Sportjáért FODISZ Díjak is, azoknak a kiemelkedő sportszakembereknek, pedagógusoknak, akik igazán sokat tettek a fogyatékossággal élő gyermekek sportolásért az elmúlt években.

 

Az ünnepség nyitányaiként Koós-Lukács Tímea, a FODISZ kommunikációs igazgatója, a rendezvény háziasszonya üdvözölte a vendégeket, majd Sárfalvi Péter, az EMMI sportért felelős helyettes államtitkára és Dr. Zsilinszky László, a Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság titkárságvezetője mondta el köszöntőbeszédét.

 

A rendezvény énekes vendége Oláh Gergő volt, aki fantasztikus hangulatot teremtve, lélekemelő előadással ajándékozta meg a vendégeket.

 

A FODISZ Tanévnyitón díszvendégként, díjátadóként részt vett:

Toponári Gábor, a FODISZ ügyvezető elnöke, Szekeres Pál, a Magyar Paralimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, Boronkay Péter, világ- és Európa-bajnok paratriatlonista és  Drávucz Rita, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a FODISZ Adománygyűjtés és FODISZ Tehetségtámogató Program két nagykövete, Dr. Aáry-Tamás Lajos, Oktatási Jogok biztosa, Dr. Szőke László, az Országos Fogyatékosügyi Tanács titkára és Garamvölgyi Annamária, a MÚOSZ Fogyatékossággal Élők a Médiában Szakosztály elnöke, Dunai Antal, a FODISZ mentora, Urr Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára és  Vereczkei Zsolt, háromszoros paralimpiai bajnok paraúszó.

 

A Tokiói Magyar Paralimpiai Aranycsapat tagjai közül jelen voltak:

Dani Gyöngyi, világ- és Európa-bajnok, paralimpiai ezüstérmes kerekesszékes vívó, Ekler Luca, paralimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó paraatléta, Illés Fanni, paralimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok paraúszó, Száraz Evelin, Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes, paralimpikon paraúszó és Szvitacs Alexa, Európa-bajnok, paralimpiai bronzérmes para-asztaliteniszező.

 

A díjak átadása után Szabó László, a FODISZ elnöke mondta el évértékelő beszédét és biztatta továbbiakban is helytállásra, lelkiismeretes munkára az egybegyűlteket, elismeréssel szólva az eddig elért kiemelkedő eredményekről.

 

A DIJAZOTTAK:

2020. ÉVI FOGYATÉKOSOK DIÁKSPORTJÁÉRT FODISZ DÍJ ARANY KATEGÓRIA DÍJAZOTTAI:

Bartos Adél                                

Iski Zsolt

 

2020. ÉVI FOGYATÉKOSOK DIÁKSPORTJÁÉRT FODISZ DÍJ EZÜST KATEGÓRIA DÍJAZOTTAI:

Nikov Fórián Erika                             

Ruskó Sándor                                    

 

2020. ÉVI FOGYATÉKOSOK DIÁKSPORTJÁÉRT FODISZ DÍJ BRONZ KATEGÓRIA DÍJAZOTTAI:

Balogh Viktória                                  

Borbás László                                   

 

2021. ÉVI FOGYATÉKOSOK DIÁKSPORTJÁÉRT FODISZ DÍJ ARANY KATEGÓRIA DÍJAZOTTAI:

Tóth László (posztumusz)

Balogh József

Borsi Vincze

 

2021. ÉVI FOGYATÉKOSOK DIÁKSPORTJÁÉRT FODISZ DÍJ EZÜST KATEGÓRIA DÍJAZOTTAI:

Kisgyura János András

Práger László

 

2021. ÉVI FOGYATÉKOSOK DIÁKSPORTJÁÉRT FODISZ DÍJ BRONZ KATEGÓRIA DÍJAZOTTAI:

Faragó György

Kerekes Sándor

 

 

A 2020/2021. évben díjazott DIÁKOK és FELKÉSZÍTŐ tanárok névsora az alábbi linkre kattintva érhető el.

 DÍJAZOTT DIÁKOK ÉS FELKÉSZÍTŐ TANÁRAIK NÉVSORA

 

Minden díjazottnak szívből gratulálunk az elismeréshez!


Fotó: Ábrahám Dávid

 

Galéria