{month}
{day}

Európai Diáksport Napja - 2019. szeptember 27.


Európai Diáksport Napja - 2019. szeptember 27.

 

A fogyatékossággal élő diákok aktivitására is számítanak a szervezők szeptember utolsó péntekén!


Idén is szeptember utolsó péntekén kerül megrendezésre az Európai Diáksport Napja. 

A program a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) kezdeményezésére indult 13 éve, 2015 óta pedig Európa más országaiban, sőt tavaly óta még a kontinensen túl is megtartják. 33 országból közel 3 millió iskolást várnak az Európai Diáksport Napjára a szervezők. 


Az idei évben az MDSZ-nek három kiemelt rendezvénye is lesz, melyeknek helyszínei Eger, Kisvárda és Budapest. Az esemény idén is a #BEACTIVE Európai Sporthét keretein belül, az Erasmus+ és az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság támogatásával valósulhat meg. 

Az Európai Diáksport Napja (European School Sport Day®, ESSD) magyar kezdeményezésből, közel tíz év alatt nőtte ki magát nemzetközi eseménnyé. 


Az Európai Diáksport Napján a regisztrált iskolák vállalják, hogy legalább 120 percnyi mozgás- és sportprogramot szerveznek a tanulóknak, ahol az egyetlen ajánlott programelem a szimbolikus, adott évnek megfelelő futótáv ˗ idén 2019 méter ˗ teljesítése. 

A sportnap célja, hogy a gyerekek megtapasztalhassák a felszabadult, közös mozgás és játék élményét. Az évek során folyamatosan növekvő érdeklődést jól mutatja, hogy 2009-ben Magyarországon még csak 68, 2017-ben már 900 iskola regisztrált, míg 2018-ban már 1200 intézmény vett részt a kezdeményezésben. A szervező Magyar Diáksport Szövetség idén még a tavalyinál is több résztvevőre számíthat szeptember 27-én. 


A FODISZ aktív részvételre buzdítja a fogyatékossággal élő gyermekekkel foglalkozó intézményeket is! Sportoljunk együtt minél többen, az Európai Diáksport Napján!  


Regisztrálni az esemény napjáig lehet a www.essd.eu/hu honlapon. 


Az eseménnyel kapcsolatos MDSZ sajtóközlemény az alábbi linkről letölthető.

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Európai Diáksport Napja 


Galéria