{month}
{day}

Együtt a pályán! - FODISZ szemléletformáló program


Első állomásunk a Klebelsberg Általános Iskola és Gimnázium volt.

BFKH II. Kerületi Hivatala Népegészségügyi Osztályának és a Klebelsberg Általános Iskola és Gimnázium felkérésnek eleget téve a FODISZ, karöltve Lengyel Zsófi paralimpikonnal egy fantasztikus érzékenyítő napot tartottak.

Az általános iskola több osztályában is bemutattuk interaktív előadás keretein belül, milyen a látássérült emberek élete, sportja. Az osztályok látatták Lengyel Zsófi vakvezető kutyájának képességeit is, ahogy Mokka (mert így hívják a kutyát) a leejtett rúzst vezényszóra megkeresi, majd visszahozza, majd megmutatja, hol van szabad hely, hova tud Zsófi leülni.

Az előadáson a parasport alapjairól, a magyar paralimpikonokról, a mozgalomról, a fogyatékossággal élők sportolási lehetőségeiről és Zsófi személyes paralimpiai élményeiről, tapasztalatairól is szó esett.

 

Második állomásunk az Újlaki Magyar-Olasz Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola egészségnapja volt.

Az általános iskola tanulóival a fogyatékossággal élők sportjáról, a paralimpiásról, paralimpiai sportokról és sportolókról beszélgettünk. Ezen a napon a látássérültek sportjait vettük górcső alá, megtudhatták a diákok hogyan lehet vakon futni, kerékpározni, vagy éppen focizni. A beszélgetések után a csörgőlabda sportágat mutattuk be, mait az összes kisdiák ki is próbált, talán mondanom sem kell, hogy elképesztően tetszett nekik ez a sport.

 

Vajtó Richárd

FODISZ diáksport felelős versenyigazgató

Galéria