{month}
{day}

Atlétika Diákolimpia Országos Döntő Budapesten

A FODISZ, tanulásban, értelmileg akadályozott, valamint a látás- és hallássérült diákok részére meghirdetett 2018/2019-es tanév Országos Atlétika Diákolimpia és Tehetségkutató versenye, 2019. október 9-én, 17-én és 18-án, a budapesti Ikarus BSE Sporttelepén került megrendezésre.

 

Az első versenynapon, október 9-én az ország minden tájáról érkező tanulásban akadályozott diákok III. korcsoportja és az értelmileg akadályozott diákok versenyeztek: 60/100/300/800 méteres futás, távolugrás, magasugrás, kislabda hajítás számokban, míg az utolsó versenynapra, október 18-ára esett a tanulásban akadályozottak IV. korcsoportjának döntője (2003-2004-ban születettek), ahol 100/200/400/1500 méteres futás, magasugrás, távolugrás, súlylökés, kislabda hajítás és svéd váltó versenyszámokban mérhették össze gyorsaságukat, ügyességüket a diákok. 

 

A második versenynapon, október 17-én, közel 30 fő látássérült és 60 fő hallássérült sportoló is jelen volt az atlétikai döntőn, akik 20 versenyszámban versenyeztek.

 

Mind a három versenynapon Szabó László, a FODISZ elnöke nyitotta meg a tornát, a versenyek szakmai lebonyolításában pedig a Budapesti Atlétika Szövetség volt a segítségünkre. Köszönettel tartozunk a szakszervű bíráskodásért a kollégáknak és Gál Lászlónak, aki főbíróként volt jelen a diákolimpiai versenyen.

 

Nagyszerű küzdelmekben „csaptak össze” a gyerekek a megyéjüknek, városuknak, köznevelési intézményüknek, hozzátartozóinak, pedagógusaiknak dicsőséget hozva, de valójában itt már mindenki győztesként léphetett a pályára, hiszen az ország megyei legjobbjaiként versenyeztek egymással a döntőben. 

 

Köszönjük a budapesti döntőn való részvételt mindenkinek! Köszönjük a verseny lebonyolításához, szervezéséhez hozzájáruló kollégák munkáját! 

Gratulálunk minden rajthoz állónak és külön a dobogós helyezetteknek és a győzteseknek!

 

Eredmények

Látás- és hallássérült diákok eredményei

 

Tanulásban akadályozott IV. korcsoportos diákok eredményei

Galéria