{month}
{day}

A SporTolna Triatlon Fesztivál idén a parasportolókat is várja!


FELHÍVÁS


XXXIV. SporTolna Triatlon Fesztivál


Fadd-Dombori, 2018. július 21-22.

A Triatlon Fesztivál ezúttal főként a sportágba bekapcsolódni vágyókra fókuszál – köztük a parasportolókra!


Az úszni, kerékpározni, futni, kajakozni vágyók minden eddiginél több – 18 - különböző versenyszámban mozoghatnak a Duna holtág népszer üdülő helyén Fadd-Domboriban.  Lehetőség lesz a felsorolt sportágakat egyedül vagy sportkedvelő barátokat csapattá formálva, „Én úszom, te kerékpározol, ő fut!” jelszóval, váltóverseny formájában teljesíteni a különböző távokat.  A versenyen való részvételnek nem feltétele az országúti kerékpár, sőt külön díjazásra kerülnek a bármely fajta, nem „koskormányos” kerékpárral indulók. Aki nem érez bátorságot a triatlon versenyszerű teljesítésére, indulhat a „Próbáld ki a triatlont!” számban, ahol mindenféle szabály megkötése nélkül, 100 m úszás, 4 km kerékpár, 1 km futás teljesítésére van lehetőség, jó hangulatú mozgási lehetőséget kínálva a résztvevőknek.


A térség egyik legnagyobb indulói létszámú sporteseményén Olimpiai Ötpróba pontok is gyűjthetők.  Az egészségügyi dolgozók és az egyetemisták, főiskolások országos bajnoki érmekért küzdhetnek, az igazolt - utánpótláskorú és felnőtt - sportolók ranglista pontokért versenghetnek.

A parasportoló résztvevők korosztályonként külön értékelésre kerülnek, általuk is kedvelt versenyhelyszínen, Fadd-Domborin.


A Fadd-Dombori üdülőtelep felújított strandjai, a jó minőségű vize jó kikapcsolódási, mozgási lehetőséget kínálnak a „sporTolna Triatlon Fesztivál” keretében várhatóan rajthoz álló 1500 fő körüli hazai és külföldi sportbarátnak.


Érdemes előnevezni július 10-g. A rendezvény részletei a www.sportolna.com honlapon, illetve facebook oldalon elérhetők https://www.facebook.com/sportolna/.