{month}
{day}

FODISZ Kispályás Labdarúgás Országos Diákolimpia Döntő

A Kispályás Labdarúgás Országos Diákolimpia Döntője izgalmas mérkőzéseket hozott az ország legjobb csapatai között. A versenyre indulási jogot szerzett Pest vármegyéből a Szentendre, Bács-Kiskun vármegyéből a Dunavecse Dunamenti EGYMI, Zala vármegyéből a keszthelyi Zöldmező Utcai Általános Iskola, Baranya vármegyéből a vajszlói Kodolányi János Általános Iskola, Veszprém vármegyéből a pápai Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola, Borsod vármegyéből az ózdi Csillagfürt EGYMI, Budapest X. kerületből az Éltes Mátyás Iskola és Kollégium és Hajdú-Bihar vármegyéből a debreceni Bárczi Gusztáv EGYMI.

Az esemény kiemelkedő győztese a debreceni csapat lett, akik első helyen végeztek a tabellán. A második helyen Budapest képviselői zártak, míg a dobogó harmadik fokára az ózdi iskola diákjai állhattak fel. A negyedik helyen a Pápa csapata végzett, míg az ötödik helyen a vajszlói iskola diákjai szerepeltek. A további helyezéseket a Keszthely, a Dunavecse és a Szentendre csapatai szerezték meg.

A döntő során kiemelkedő teljesítményt nyújtott Mészáros Richárd Pápáról, aki a gólkirályi címet is megszerezte. A legjobb kapusnak Burai Kristóf bizonyult az ózdi csapatból, míg a legjobb játékosnak Pataki Márkot választották Debrecenből. Az esemény nemcsak sportban jeleskedő diákokat ünnepelt, hanem az iskolai közösségek összetartását és a sport iránti szenvedélyt is kiemelte.

A versenyen Szabó László FODISZ és MPB elnök, valamint Dunai Antal olimpikon labdarúgó is részt vett, akik történeteikkel szórakoztatták a diákokat.

A versenyt a Magyar Labdarúgó Szövetség kiváló játékvezetői vezényelték hatalmas rutinnal, akiket Dobó Balázs, a játékvezető iroda irodavezetője osztott be a mérkőzésekre. 

Ezúton ismét szeretnénk megköszönni az MLSZ Budapesti Igazgatóságának, hogy támogatták az esemény megvalósulását!