{month}
{day}

Egy csepp egészség a közösségért

Egy csepp egészség a közösségért


A programra 2022. augusztus 12-én, pénteken került sor impozáns és akadálymentes helyszínen, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban Szolnokon.


Az eseményen szép számmal jelentek meg az egyesület tagjai hozzátartozóikkal.

A rendezvényre kilátogatott Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere is. A megyeszékhely polgármestere köszöntőjében kiemelte, mennyire fontos az egészség. Erre sokszor csak akkor döbbenünk rá, amikor már probléma van. Éppen ezért nagyon fontosak azok a rendezvények, amelyek az egészségmegőrzést és a megelőzést szolgálják.


Az érdeklődőket egészségügyi előadások, egyéni tanácsadások, különféle szűrővizsgálatok, masszázs és kézműves programokkal várták. Volt mozgásterápiás foglalkozás és lehetett kérni hajápolási tippeket vagy akár asztrológiai elemzést is. A Gördögök Kerékpáros és Szabadidő Sportegyesület jóvoltából pedig még a teljesen vakok is kipróbálhatták a tandemkerékpározást és a triciklizést is.

A rendezvény fő célja, hogy minél többen folytassanak egészséges életmódot. Ez a rendezvény a közösségformáló ereje miatt is fontos. Sokan itt találkoznak, megbeszélik hasonló problémáikat – mondta Hulimai János, az egyesület alelnöke - aki masszőrként maga is aktívan közreműködött a program sikeres lebonyolításában.

A rendezvényen az egyesület által fenntartott JNSZMVAKOK Elemi Rehabilitációs Központ szolgáltatásairól is tájékozódhattak az érdeklődők a központ munkatársaitól, valamint olyan segédeszközök kipróbálására is volt lehetőség, amelyek a látássérültek mindennapjait könnyítik meg.

Az idei egészségnevelési napot a FÉS is támogatta.