{month}
{day}

Atlétika őszi bajnokság

Nagy várakozás előzte meg a 2021 - 2022 - es tanév első megyei versenyét, az atlétikát. 2 év kényszer szünet után találkozhattak ismét a sportot szerető atléták, diákok és testnevelők.

A Tatai Edzőtábor mindig ideális helyszín a versenyzésre. Sajnos az eredeti időpontba kiírt versenyt – 2021.10.06. - nem tudtuk megrendezni a rossz időjárás miatt. A versenyt áttettük egy héttel későbbre – 2021.10.13.-  annak reményében, hogy akkorra jobbak lesznek a körülmények. Nem így történt.

Az időjárás kellemetlen szitáló esős, erősen szeles hűvös volt.

A pálya csúszott, a fű vizes volt.

Melegedő helyiséget nem tudott biztosítani az edzőtábor.

A megyei versenyt mindenképp meg kellett rendezni, hiszen nevezni kellett a regionális döntőre.

Itt jegyezném meg, hogy a FODISZ részéről nem volt szerencsés döntés őszre tenni az országos döntőt, ami a FODISZ megalakulása óta mindig tavasszal volt.

Arról nem is beszélve, hogy szakmai szempontból 2 év kihagyás után rögtön beleugrunk egy új rendszerű regionális és országos döntőbe felkészületlen tanulókkal.

A versenyt megrendeztük, ahol a 46 nevezett tanulóból 11 fő nem tudott megjelenni a versenyen betegség miatt. 2 fő eltiltás miatt volt távol.

A zord időjárásnak köszönhetően és a hosszú kihagyott idő miatt nagyon gyenge eredmények születtek. A magasugrás kivételével minden versenyszámban voltak indulók.

A verseny végeztével az eredményhirdetésen minden helyezett versenyző éremben részesült.

Minden résztvevő és kolléga csomagolt péksüteményt és ásványvizet kapott.

A versenyirodát idén is, mint eddig minden alkalommal a tatai intézmény Szakiskolás adatrögzítő tanulói működtették Pápai Lajos szakoktató vezetésével, amit magas színvonalon láttak el. Köszönjük!

Az eredményhirdetést követően a testnevelő kollégákkal megbeszéltük a regionális döntőbe jutottak névsorát, s a Veszprémbe történő utazás lehetőségeit. A tatai intézmény vállalta, hogy 3 iskola tanulóit szállítja a regionális döntőre, Veszprémbe, saját 18 személyes kisbuszával.

Gratulálunk minden helyezett versenyzőnek és sok sikert kívánunk az eredményes szerepléshez a régiós döntőn.


Árva János

megyei versenyigazgató

Galéria