{month}
{day}

Beszámoló a 2021. évi sportnap és baráti találkozóról

A program helyszíne:

Komárom-Esztergom megye, Oroszlány kistérség, Kecskéd, Horgásztó parti szabadtéri rendezvény Időpontja: 2021.08.14. szombat Résztvevők száma: 41 fő. A program leírása: Lengőteke verseny, vak ping-pong és vaksakk bajnokság, környékbeli túra, majd közös bográcsozás, vendéglátás.


Megvalósítás:

A szabadtéri rendezvény délelőtt 9 órakor kezdődött a kecskédi Horgásztó partján történő találkozással.

A helyszín adottságai kedvezőek voltak csoportunk kényelmes, tágas, ligetes természeti környezetben történő elhelyezésére, a program megvalósítására. A résztvevők egyénileg érkeztek a már jól ismert helyszínre.

A szervezők kialakították a sportpályákat a lengőteke és a vak ping-pong bajnokságok, valamint a vaksakk verseny rendezéséhez. Ezeket a szabadidős versenyeket és játékokat a látássérült játékosok ismerik, hiszen rendszeresen vesznek részt sportrendezvényeinken. Az egyéb fogyatékossággal élő résztvevők is szívesen és érdeklődve ismerkedtek meg a játéklehetőségekkel és szabályokkal. Nevezés után bemelegítés következett, majd 32 fő részvételével megkezdődött a verseny. A lengőteke versenynél szóbeli irányítás, a vak ping-pongnál a labda csörgő hangja segítette a játékosokat a tájékozódásban. A verseny három körös volt, a helyezések az összpontszám alapján kerültek megállapításra. Párhuzamosan e programmal elindítottuk a vaksakk bajnokságot is, ahol sorsolással, majd az eredmények függvénye szerint állapítottuk meg a küzdő párok körét. Résztvevők száma 8 fő volt. A versenyek befejezése után, kupákkal, érmekkel díjaztuk a legjobb teljesítményt nyújtó játékosokat. Időközben az önkéntes segítők a szervezőkkel közösen készülődtek a vendéglátáshoz.

A halászlé is elkészült, melyet a kerthelyiségben, hangulatos és árnyas környezetben tálaltunk.

Étkezés után jókedvű baráti csoportok alakultak, vidám beszélgetésekkel. Kellő pihenés után folytatódott a program, kis túrázással, a tó partján kialakított sétányon. Visszatérve, a nap hátralévő részében szabad program következett, mely során a régi ismerősök tovább örülhettek egymásnak, és új ismeretségek is köttettek. 

Galéria