{month}
{day}

2020-ban is LÉLEKMOZGATÓ a Magyar Parasport Napján


FELHÍVÁS KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYEKNEK ÉS ÖNKORMÁNYZATOKNAK


A Magyar Országgyűlés döntése alapján 2018. február 22-én ünnepelhettük először a Magyar Parasport Napját.

A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége szervezésében, az elmúlt években szakmai programok és protokolláris események mellett az ország összes köznevelési intézményét (óvodáját, iskoláját) megszólítottuk LÉLEKMOZGATÓ névre keresztelt programunkkal, arra kérve az intézményvezetőket, pedagógusokat, hogy február 22-én érzékenyítő, interaktív osztályfőnöki órát, rendhagyó testnevelés órát, játékos sportfoglalkozást tartva emlékezzenek meg a magyar parasportolókról, a magyar parasportról. A megvalósítást különböző szakmai anyagokkal, segédletekkel támogattuk.


Tavaly már több, mint 500 intézmény csatlakozott a felhívásunkhoz. A hozzánk eljuttatott visszajelzések, levelek, beszámolók, fotók, videók mind arról tanúskodtak, hogy nagyszerű dolgot hoztunk létre az intézményvezetőkkel, pedagógusokkal, diákokkal közösen.  A LÉLEK VALÓBAN MEGMOZDULT. A program bebizonyította, ahhoz, hogy a lélek mozduljon, megismerés, tapasztalás, megértés, befogadás, azonosulás szükséges.


2020-ban folytatjuk missziónkat. Mivel idén a Magyar Parasport Napja szombatra esik, így a köznevelési intézményeknek február 21-én, pénteken (illetve szabadon választhatóan, bármely előző tanítási napon) vagy február 22-én, szombaton van lehetőségük (akár családi napként – bevonva a szülőket) megtartani Lélekmozgató programjukat!

A szombati napra is tekintettel, idén újdonság, hogy nem csak a köznevelési intézményeket szólítjuk meg, hanem az ország összes településének, városvezetésének elküldjük felhívásunkat azt kérve, hogy emlékezzenek meg kerületi, települési szinten is a Magyar Parasport Napjáról, hogy minél szélesebb körhöz eljusson fő üzenetünk: „Fogyatékosnak lenni nem jelenti azt, vesztesnek lenni.”


Az elmúlt években sokat dolgoztunk a fogyatékkal élő emberek hazai társadalmi elfogadásának erősítéséért. Az eddigi közös programjaink, a parasportolók sikereinek bemutatása is segítették az integrációt, de van még mit tennünk!

Bízunk benne, hogy Ön is partnerünk lesz ebben a nemes feladatban!


A köznevelési intézményeknek és az önkormányzatoknak összeállított információs anyagokat, segédleteket és a regisztrációs lehetőségeket az alábbi linkekre kattintva éri el. 


Bármilyen további kérdésben a koordinator@fodisz.hu e-mail címen

állunk szíves rendelkezésükre. 


FELHÍVÁS, SEGÉDLETEK, INFORMÁCIÓK - KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYEKNEK


REGISZTRÁCIÓ - KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYEKNEKFELHÍVÁS, SEGÉDLETEK, INFORMÁCIÓK - ÖNKORMÁNYZATOKNAK

REGISZTRÁCIÓ - ÖNKORMÁNYZATOKNAK