{month}
{day}

Látássérültek bowlingoztak Szolnokon

2020. augusztus 18-án a megyeszékhelyen található közkedveltet bowling pályája, a Jubileum Bowling és Élménycenter adott otthont a nyár végi szabadidősport programjának.

 

A megmérettetés rajtja előtt Pesti Zoltánné a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének elnöke mondott köszöntött, a versenyt pedig Anuer Zoltán a Fogyatékkal Élők Jász- Nagykun-Szolnok Megyei Sportszövetségének elnöke nyitotta meg. Az esemény házigazdája az Amadeus Rádió közkedveltet műsorvezetője, Molnár Róbert volt.

A verseny célja, hogy sportolási és szabadidős tevékenységet biztosítson a megyében élő látássérült bowlingozók számára, egyben még többekkel kedveltesse meg ezt a sportágat.

A seregszemle remek hangulatban zajlott, és sok felejthetetlen élményt szereztek a látássérült sportolók ezen a napon. A viadal egyéni megmérettetés volt, egy játszma 10 körből állt, és két kört kellett teljesíteni a sportolóknak. A verseny legjobbja Hulimai János lett, aki egy kupával gazdagodott.

 

A két szervezet nemrégiben együttműködési megállapodást írt alá a megyében élő látássérült emberek sportjának fellendítése érdekében, a mostani rendezvény pedig e megállapodás első kézzelfogható eredménye.