{month}
{day}

Parasportnap Lentiben

December 3. a Fogyatékkal élők világnapja. Már hagyomány, hogy ez idő tájt rendezi a Zala Megyei Speciális Sportszövetség a Zala Megyei Közgyűlés, a zalaegerszegi Decathlon áruház, és a FODISZ támogatásával a megyei Parasportnapot.

 

 Idén Lenti adott otthont a XVIII. alkalommal megrendezett rendezvénynek, ahol közel 120 a megyében élő, különböző sérülés specifikummal rendelkező fiatal, és felnőtt sportolt.

 

Béke Ligeti Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Szakiskola és EGYMI – Zalaegerszeg.

Zala Megyei Önkormányzat Fogyatékosok Rehabilitációs Intézete és Otthona – Magyarszerdahely Koncz Dezső Általános Iskola, Kollégium, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény – Zalaszentgrót

Móricz Zsigmond Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény – Lenti

Szivárvány EGYMI – Nagykanizsa

Zöldmező Utcai EGYMI – Keszthely

Keszthely Város Sportjáért és Oktatásáért Egyesület (KESOTE) Mozgáskorlátozottak Szakosztálya

2. sz. Lendvai  Kétnyelvű Általános Iskola 

Lenti- Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ

 

A megnyitón köszöntötte a résztvevőket Pácsonyi Imre a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, és Horváth László Lenti Polgármestere. Hangsúlyozták, a sport közösségépítő és integrációs jelentőségét. A rendezvényt Kámán Ferenc a ZMSE sportigazgatója nyitotta meg.

A közös bemelegítés után Játékos tevékenység labdával, ütővel; Ugri-bugri–muri– ugrálókötél gyakorlatok; Ügyességi játékok tornakarikával és ernyővel; Találj a célba - célba dobós játékok; Mozgáskoordinációs blokk; Floorball; Íjászat; Kerekes székes akadálypálya is szerepelt a programban.

 A délelőtti programot Néptánc bemutató, majd egy rövid táncház zárta.

A délután folyamán, kreatív tevékenységeken való részvételre volt lehetőség, ahol különböző ajándéktárgyakat készíthettek a résztvevők szeretteiknek. Meglepetés ajándékként karácsonyi dalokat hallgattak a résztvevők. A rendezvényt Szver Krisztina a FODISZ koordinátora, és Szabóné Zakó Krisztina zárta be, és adták át mindenkinek a megérdemelt aranyérmet.

 

A program célja: a társadalmi elfogadás elősegítése.

A sportnapon mindenki egyformán győztes volt.

A rendezvényről a zalaegerszegi tv, és a megyei hírlap is beszámolt.

          fodisz_new_465.jpg

Galéria