{month}
{day}

A fogyatékossággal élő gyermekekért futottak Badacsonyban!

A Laposa Borbirtok és a Tigra SE által szervezett „DŰLŐRE FUTUNK” versenyt minden évben jótékonysági céllal rendezik meg. A futás szervezői idén az esemény nevezési díjait a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) és rajta keresztül két Veszprém megyei szervezetnek: a Fogyatékkal Élők Veszprém Megyei Sportegyesülete és az „Egy kis segítség barátaimtól" Alapítvány számára ajánlották fel.

A csodálatos Badacsony-hegy körüli futás távja 12 kilométert volt, melyet lehet egyéniben vagy 2 illetve 3 fős váltóban is teljesíteni.

A FODISZ nem csak nagyon hálás „adomány-elfogadóként” jelent meg az eseményen, hanem aktívan, futókkal is ott volt Badacsonytomajon.

FODISZ VIP Váltóban futott az eseményen Bolla Szilárd, Shanghai főkonzulja és Kővári Ágnes, a másik VIP csapatban pedig Vajtó Richárd, a FODISZ országos versenyigazgatója, valamint Sarinayné Farkas Bolgárka és Sarinay Zoltán állt rajthoz. A Bács-Kiskun-Megyei FODISZ képviseletében Práger László egyéniben teljesítette a távot.

Terrorelhárítási Központ is fontosnak tartotta, hogy futásukkal kifejezzék szolidaritásukat a fogyatékossággal élők iránt, így „VeleTEK futunk!” néven három fős váltócsapattal képviseltették magukat.

„A törvényes kötelezettségen túl fontos számunkra a társadalmi felelősségvállalás is, ezért nem volt kérdés, hogy egy lelkes futócsapattal csatlakozunk a jótékony kezdeményezéshez! – nyilatkozta Hajdu János, a TEK főigazgatója.  - A TEK és minden rendvédelmi szerv egyik sajátossága, hogy az emberek általában hatóságként találkoznak vele. Ritka alkalom, hogy a társadalom másfajta szerepvállalójaként is meg tudunk mutatkozni. Ilyenkor talán jobban odafigyelnek ránk, ami segíti a társadalmi felelősségvállalás erősítését. 

A TEK képzési rendszerében fontos szerepe van a sportnak, erőnlétnek. A TEK vezetése fontosnak tartja az összetartozás eszméjét, a jótékonykodás mögött is az emberi összetartozás rejlik. Közösen tehetünk valamit annak érdekében, hogy segítsük azoknak a gyerekeknek, diákoknak, embertársainknak a lehetőségeit, akiknek nem adatott meg az egészséges sportolás esélye, vagy valamilyen oknál fogva fogyatékkal élők lettek. A futással a TEK azt üzeni: Segítsünk, hogy mindenkinek egyformán legyen lehetősége sportolni.”

 

A FODISZ megyei tagszervezetei közül a Tolna megyei több váltóval és egyéni futókkal, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei egy hármas váltóval nevezett be és természetesen a két támogatott Veszprém megyei szervezet is indított egy-egy váltót.

A legnépesebb futótáborral érkező Tolna Megyei Fogyatékosok Szövetségére különösen büszkék lehetünk, hiszen Orsós Zoltán versenyzőjük, egyéniben a fantasztikus harmadik helyezést érte el, a férfi váltó csapatok közül pedig a  Bot Csaba, Felk Benjámin, Istlstekker Balázs alkotta tolnai váltó szintén harmadik helyezettként futott célba!

A FODISZ színeiben több mint negyvenen voltak jelen az eseményen!


A FODISZ Iroda érzékenyítő és sportjátékokat vitt el a Badacsony térre, a gyermekekkel érkező futók, hozzátartozók nagy örömére, hiszen így míg a családtagok futottak, hasznosan tudták eltölteni az időt. Az eredményhirdetés előtt, a FODISZ Veszprém megyei szervezetének meghívására Sajcz Gábor harmonikaművész gondoskodott a kiváló hangulatról.

A toborzásban, illetve a helyszínen a FODISZ Iroda munkáját segítette Almási Gyöngyvér, Egyedné Kiss Katalin, Buza János és Szendrei Istvánné.

Köszönjük az aktív részvételt a FODISZ tagszervezeteinek és sportolóinak!


Hálás köszönettel tartozunk a futás szervezőinek és minden rajthoz állónak a támogatásért! 

A futásból származó adomány hozzájárul ahhoz, hogy Veszprém megyében minél több fogyatékossággal élő fiatal, minél több eseményen élhesse át maga is a sportolás élményét, izgalmát, szépségeit!


KÖSZÖNJÜK!


FODISZ - Több, mint sport!

Galéria