{month}
{day}

Országos konferenciasorozat a NETFIT® fejlesztési irányairól


A Magyar Diáksport Szövetség 2018. november és 2019. január között országos konferenciasorozatot szervez pedagógusoknak és iskolaegészségügyi szereplőknek, melynek keretein belül bemutatja a fittségoktatással és fittségméréssel összefüggő fejlesztéseinek céljait, mérföldköveit és eredményeit. A konferenciasorozat keretein belül a NETFIT® sajátos nevelési igényű gyermekekre adaptált változata is bemutatásra kerül.

Mi a NETFIT®?

A NETFIT® a magyar iskolarendszer országosan egységes fittségmérési módszere és pedagógiai eszköze, amely immáron negyedik éve szolgál hasznos adatokkal, információkkal a magyar tanulók egészségközpontú fittségi állapotáról. A NETFIT® segítséget nyújt ahhoz, hogy a gyerekek és szüleik, az iskolákban dolgozó pedagógusok és más érintett szakemberek között érdemi kapcsolat, hálózat alakuljon ki, és értékes eszmecsere kezdődjön a diákok egyéni egészségfejlesztési útvonalairól az iskolai pedagógiai programok, helyi tantervek szintjén, vagy akár a családi körben jelentkező teendőkről.

Az elmúlt években – a 1376/2016. (VII. 21.) Korm. határozattal elfogadott T.E.S.I. 2020 kormányzati stratégiának megfelelően – a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) számos fejlesztést végzett el a testnevelés minőségének emelése érdekében, mellyel párhuzamosan a NETFIT® szakmai, tartalmi továbbfejlesztése is folyamatos.

A konferenciasorozatról

A 2018 novemberében útnak induló, hét állomásból álló konferenciasorozat keretein belül az MDSZ bemutatja a testnevelést tanító pedagógusok, a gyógytestnevelők, a gyógypedagógusok, valamint az iskola-egészségügyi ellátásban részt vevő védőnők együttműködésének lehetőségeit a NETFIT® kapcsán.

Mivel a NETFIT® sajátos nevelési igényű és gyógytestnevelés-foglalkozásokra utalt tanulókra történő adaptációja kétéves kutatás-fejlesztési folyamat eredményeképpen lezárult, a 2018/2019. tanév januárjában kezdődő mérési időszakban már minden gyermek számára biztosított lesz – az egyéni szükségletekhez illeszkedően – a tesztek felvétele, az egyenlő esélyű hozzáférés a fittségoktatáshoz és -méréshez. A konferenciákon ennek megfelelően az adaptációs folyamat részleteivel, gyakorlati javaslatokkal is megismerkedhetnek az érdeklődők.

Végül, az eseményeken bemutatásra kerülnek az MDSZ legújabb, hamarosan induló ingyenes, akkreditált azon pedagógus-továbbképzései is, melyek alapvető motivációs elméleteket és azok gyakorlati vonatkozásait, a fittségoktatást, valamint a korszerű mozgástanulási és mozgástanítási elméleteket dolgozzák fel az iskolai testnevelés, testmozgás kapcsán.

Az előadásokat követően lehetőség nyílik a szakmai konzultációra is.

A konferencia részletes programjáról, helyszíneiről és időpontjairól az alábbi meghívóból tájékozódhat.

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációs felület az alábbi linkre kattintva érhető el: http://goo.gl/s8bd54

A konferencia az EFOP 3.2.8-16-2016-00001 jelű, T.E.S.I. 2.0. – Beavatkozások a minőségi (inkluzív) testnevelés oktatás és képzés megvalósítása érdekében című kiemelt projekt keretén belül valósul meg.

NETFIT® eszközcsomagok beszerzése

A NETFIT® mérések elvégzéséhez szükséges eszközcsomagot a program elindulásakor minden oktatási intézmény megkapta. Az eszközcsomagok pótlása az MDSZ webshopján keresztül lehetséges, amelynek elérhetősége: https://shop.mdsz.hu.

A beszerzéssel kapcsolatos további információ: Farkas Szilárd, szilard.farkas@mdsz.hu.